tomasz_lbn Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2016 witam, zakupiłem dzisiaj kartę graficzną Asus gtx 970 4Gb OC i niestety mam problem z zasileniem, mianowicie moja stara karta była Zasilana na dwie wtyczki 6 pinowe, a nowa ma jedną wtyczkę 8 pinową. czy da się to jakoś obejść? na oficjalnych stronach oczywiście odradzają przelotki ale wiadomo ze będą odradzać, proszę o radę, mam wolne dwa gniazda 6 pin po starej karcie i kilka tych standardowych jak do dysku czy napędów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2016 http://proline.pl/?p=AKA+PCIE+6PIN+8PIN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz_lbn Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2016 dzięki, a czy to jest bezpieczne? mój zasilacz pociągnie? bo rozumiem ze 2 piny mniej jest jakimś kosztem, tak? moja stara karta była podpieta na 2 wtyczki 6 pinowe a tu wyjdzie ze jedna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2016 bezpieczne, jeśli sprawny - pociągnie. Na dwóch wtyczkach 6 pin karta nie wstaje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz_lbn Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2016 z karty wychodzi gniazdo 8 pin to nie wepnę 2 wtyczek po 6, fizycznie nie wykonalne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2016 aaaa, nie doczytałem, myślałem, że masz 6 + 8 pin na karcie. Spokojnie możesz użyć przejściówki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz_lbn Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2016 (edytowane) teraz już sam nie wiem. kolega dzwonił do znajomego informatyka i on mówi ze można tak zrobić ale ze odradza bo w razie czego to po gwarancji na kartę bo serwis podobno to od razu wykryje. kupiłem wszystkie części do kompa w grudniu, ze starych została tylko grafa, zasilacz i obudowa, grafe dziś zmieniłem i tak myślę że jak został tylko zasilacz to chyba dla świętego spokoju go kupie.. co mógł byś / mogli byście doradzić? jaka moc? marka? Edytowane 25 Lutego 2016 przez sowix Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2016 Ja bym może wstępnie doradził żeby kolega ponownie zadzwonił do znajomego informatyka i powiedział mu, aby zajął się lepiej klepaniem baz danych zamiast opowiadać takie pie rdoły. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2016 Szukałeś pretekstu do zmiany zasilacz w tym temacie? Sam nie mogłeś podjąć takiej decyzji? Spokojny sen jest najważniejszy. Kupuj zasilacz a następnym razem nie truj [gluteus maximus] niepotrzebnie tylko wal do sklepu po nowe klocki. co mógł byś / mogli byście doradzić? jaka moc? marka? Mogę poradzić wykonanie telefonu do informatyka. Przecież jak polecimy ci dobre 550W, to i tak zadzwonisz do niego i dowiesz się, że potrzeba minimum 700W... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz_lbn Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2016 (edytowane) sorry jeśli tak to odbierasz... nie chciałem "zawracać du py" temat uważam za zamkniety Edytowane 25 Lutego 2016 przez sowix Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...