Skocz do zawartości
tomasz_lbn

karta graficzna GTX 970 brak 2 ponów zasilania

Rekomendowane odpowiedzi

witam, zakupiłem dzisiaj kartę graficzną Asus gtx 970 4Gb OC i niestety mam problem z zasileniem, mianowicie moja stara karta była Zasilana na dwie wtyczki 6 pinowe, a nowa ma jedną wtyczkę 8 pinową. czy da się to jakoś obejść? na oficjalnych stronach oczywiście odradzają przelotki ale wiadomo ze będą odradzać, proszę o radę, mam wolne dwa gniazda 6 pin po starej karcie i kilka tych standardowych jak do dysku czy napędów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz już sam nie wiem. kolega dzwonił do znajomego informatyka i on mówi ze można tak zrobić ale ze odradza bo w razie czego to po gwarancji na kartę bo serwis podobno to od razu wykryje.

kupiłem wszystkie części do kompa w grudniu, ze starych została tylko grafa, zasilacz i obudowa, grafe dziś zmieniłem i tak myślę że jak został tylko zasilacz to chyba dla świętego spokoju go kupie.. co mógł byś / mogli byście doradzić? jaka moc? marka?

Edytowane przez sowix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym może wstępnie doradził żeby kolega ponownie zadzwonił do znajomego informatyka i powiedział mu, aby zajął się lepiej klepaniem baz danych zamiast opowiadać takie pie rdoły.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukałeś pretekstu do zmiany zasilacz w tym temacie? Sam nie mogłeś podjąć takiej decyzji? Spokojny sen jest najważniejszy. Kupuj zasilacz a następnym razem nie truj [gluteus maximus] niepotrzebnie tylko wal do sklepu po nowe klocki.

co mógł byś / mogli byście doradzić? jaka moc? marka?

Mogę poradzić wykonanie telefonu do informatyka. Przecież jak polecimy ci dobre 550W, to i tak zadzwonisz do niego i dowiesz się, że potrzeba minimum 700W...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...