rafluk75 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2016 (edytowane) Rozważam jakie wybrać chłodzenie do procesora i5-6500 zamiast boxowego. W zestawach na PPC polecany jest SPC Fortis 3 HE1425, ale jest on sporych rozmiarów. Znalazłem dwa chłodzenia w wersjach slim: Be Quiet! Shadow Rock Slim Noctua NH-U12S Ciekawy jestem jak wypadają te chłodzenia w porównaniu z w/w Fortisem. Priorytetem dla mnie jest cisza. Edytowane 26 Lutego 2016 przez rafluk75 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2016 Swojego Skylake'a chłodzę Spartanem Pro v2, nie widziałem więcej jak 50*C na rdzeniach, a wentylator nie rozkręca się powyżej 1100rpm. Proce chłodne, brak OC, toteż nie widzę sensu ładować tam chłodziwa za 150-250zł. Proponuję nowość http://www.morele.net/chlodzenie-cpu-silentiumpc-spartan-3-pro-he1024-spc146-858457/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomekpol Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2016 (edytowane) Również poszukuję chłodzenia do i5 6500. Czy Fera 3 to dobry pomysł względem Spartan 3 Pro? http://www.morele.net/chlodzenie-cpu-silentiumpc-fera-3-he1224-spc144-858455/ Trochę obawiam się czy cienkie pcb w Skylake wytrzyma takie chłodzenie. Edytowane 27 Lutego 2016 przez Tyran6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mapryl Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2016 Ją się zastanawiałem nad http://m.morele.net/product/details/625881/0 (be quiet shadow rock slim) do i5-6500 Czyli rozumiem że będzie aż nadto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomekpol Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2016 U mnie chłodzenie boxowe daje radę ale wolałbym troszkę wydajniejsze. Be Quiet będzie dobry, ale jest trochę drogi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafluk75 Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2016 Teoretycznie na i5-6500 bez OC boxowy powinien wystarczyć. Jednak rozważam zakup chłodzenia, aby była cisza nawet pod obciążeniem. Na moim obecnym i5-750 to przeglądając np. internet jest cicho, ale wystarczy uruchomić jakąś grę bądź bardziej wymagający program i już boxa wyraźnie słychać a temperatury szybko skaczą do góry. Może faktycznie nie warto wkładać więcej niż ok. 150zł na chłodzenie dla procka bez OC. Wtedy wymieniona przeze mnie Noctua odpada. Jeśli chodzi o BeQuiet to znalazłem 2 modele w podanej wyżej cenie: BeQuiet Shadow Rock Slim BeQuiet Pure Rock Mogę również wziąć pod uwagę wymieniony wyżej SilentiumPC Fera3. Kwestia tylko które z powyższych będzie najcichsze pod obciążeniem. Różnica w cenie nie ma znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszxzajac Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2016 Dzień dobryPodpinam się do tematu ponieważ jednym z podzespołów ktory kupuje jest w.w. procesor. Zastanawiam sie nad opcjonalnym chłodzeniem do niego, z tym że mój zestaw jest w obudowie itx: https://www.morele.net/obudowa-cougar-qbx-kaze-mini-tower-czarny-qbx-kaze-827627/ Szkopół w tym, że może ona pomieścić dodatkowy układ chlodzenia cpu nie wiekszy niz 10,5 cm. Czy macie jakieś pomysly na budżetowe chłodzenie jakiego mógłbym użyć?Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2016 Z budżetówek - Artic Alpine 64 Plus / Alpine 20 Plus , Tt Gravity i2 czy Gelid Siberian Pro . Wszystkie mają wentylator 92 mm i dość małą wysokość , choć nie wiem jak z ich osiągami . Coś lepszego - Alpenfohn Panorama , Scythe Iori czy PHANTEKS PH-TC90LS lub be quiet! Shadow Rock . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszxzajac Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2016 Ok. Dzięki za propozycje. Mam tylko pytanie o kompatybilność z i6500. Czy chłodzenie powinno mieć taki sam typ gniazda co procesor?Nie znam sie wiec pytam.Dzięki za odpowiedz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2016 Wszystkie wymienione chłodzenia powinny być kompatybilne z I5 6xxx , w sumie jak jakieś chłodzenie jest kompatybilne z dowolnym modelem socketu 115x to będzie kompatybilne z pozostałymi wersjami ( 1156/1155/1150/1151 ) - od czasów S1156 Intel ma identyczny rozstaw otworów do mocowania chłodzenia . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...