Skocz do zawartości
Volkeer

dzielenie iso na czesci

Rekomendowane odpowiedzi

Witam potrzebuje panstwa pomocy

Moj brat ma obraz iso warzacy na dysku 35 gb

W zwiazku z tym iz mam pendrive 16 gb myslalem czy jest jakis sposob aby podzielic ten obraz na mniejsze czesci wgrac na moj pc wszystkie czesci i scalic te iso aby dzialalo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otwierasz 7-Zip File Manager, zaznaczasz przedmiotowy plik i naciskasz + w oknie, które się pokaże określasz miejsce podzielonego pliku i rozmiar oraz zaznaczasz Utwórz archiwum SFX.

Na kompei docelowym odpalasz plik exe i leci

albo przez ppm 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo dowolny inny paker np. WinRar czy WinZip .

Instalujesz WR , potem klikasz PPM na tym iso i z menu kontekstowego wybierasz dodaj do archiwum .

Format archiwum zostawiasz domyślny , w polu metoda kompresji dajesz bez kompresji .

Niżej masz opcję rozmiar woluminów  , wpisujesz 15 257 mb lub 14,9 gb ( lub mniej* ) , jak chcesz stworzyć archiwum samorozpakowujące się to zaznaczasz opcję utwórz archiwum SFX .

Ew. możesz też ustawić poziom kompresji - tworzenie archiwum potrwa dłużej ale całość może zająć mniej - zależnie od wybranego stopnia kompresji i tego co to za iso .

* - Pendrive 16GB ma rzeczywistą pojemność ~14,9 GB .

Inna opcja to podzielić iso za pomocą Total Commandera - Plik/Podziel plik , potem u brata wybierasz opcję Scalaj Pliki .

Albo jak masz odrobinę wiedzy na temat kompa i mieszkacie blisko to po prostu wykręcasz z kompa swój dysk i podpinasz go do kompa brata - wtedy będzie najszybciej .

Chyba że masz dysk ATA a brat ma już platformę pozbawioną złącza ATA np. Intel S1155 wzwyż .

Edytowane przez reyden

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo dodać dane naprawcze do archiwum .

Generalnie jak na obu kompach nie ma problemów z ramem czy dyskiem ( szczególnie na kompie na którym archiwum jest tworzone ) to nie powinno być żadnych problemów z archiwum .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Postanowilem uzyc total commandera

Gdy daje opcje podziel plik wyskakuje mi opcja ,,bajtow na plik" i jest lista co tam mam wybrac aby na spokojnie przeniesc to pendrivem 16 gb

Edytowane przez Volkeer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W TC też ręcznie możesz wpisać wielkość pojedyńczego parta .

Po prostu wpisujesz np. 1 GB lub 10GB .

Wcześniej ci napisałem jaką maksymalną pojemność ma ten pendrive , wpisujesz np. 14 GB i dzielisz plik na party .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...