860lacov Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2016 Model: SVE171C11M Przeinstalowałem ostatnio znajomym system. Teraz jest Windows 10 1. Komputer działał to pewnego momentu i zaczął się wyłączać. Wyłączenie potrafi nastąpić nawet przy braku jakichkolwiek czynności użytkownika Czasami po 5 minutach od włączenia, a czasami po 2h. Komputer (wentylator procesora) chodzi bardzo głośno więc sądziłem, że sprzęt przegrzewa się i następuje odłączenie zasilania, ale zrobiłem testy i nawet przy 91 stopniach sprzęt działa. Ruszanie kablem zasilacza też nie powodowało wyłączenia. Memtest (tylko 30 minut) nie wykazał błędów. 2. Wracając do głośnego działania. Chciałem wyczyścić wentylator lub go wymienić. Niestety po odkręceniu wszystkich śrubek nie mogłem laptopa otworzyć. Na środku jest coś jakby czerwony nit lub jakaś plomba (zdjęcia raczej nie zrobię bo jest w dziurze tak jak śrubki. Na siłę nie chciałem walczyć żeby nie połamać. Jakieś pomysły co to jest i jak to otworzyć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nokitel_2160 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2016 1. Sporadyczna usterka - ciężko zgadnąć. Może to być np. bad sektor na HDD. Sprawdź też czy nie masz domyślnie ustawionej hibernacji po np. 20 min bezczynności. Windows 10 ma obsługę dodatkowych stanów oszczędności energii - mi wiecznie wyłączał urządzenia USB :)2. Pod klawiaturą mogą być dodatkowe śruby trzymające spód obudowy. Ewentualnie pod którąś nalepką/zaślepką jest ukryta śrubka - połamałem tak MSI :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...