Skocz do zawartości
czakens

Zalman ZM-Z1 A Gaming G1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam niebawem będę kupować grafikę Gigabyte GTX 960 G1 Gaming WindForce X3 i stąd moje pytanie czy zmieści się ona do obudowy Zalman Z1 gdyż maksymalna szerokość dla kart wynosi 360mm (Gigabyte ma 300mm i tu jest ok) lecz zastanawiam się nad jej wysokością wynosi 43 nigdzie nie mogę znaleźć danych dotyczących maksymalnej wysokości dla tej obudowy obecny r9 270x ma 34mm i wydaje mi się że jest na styk ma ktoś może z was taka grafikę i obudowę?

z góry dziękuje za pomoc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz jakąś złą specyfikację ;)
Gigabyte podaje: 39x298x115 (HLW)

​Mam WF2 i jest dość płaska i wąska. WF3 jest tylko dłuższa.
Wszystko powinno zmieścić się bez problemu - jedyne z czym możesz mieć problem to wtyki PCIE skierowane w boczną ściankę. Ale ten Zalman jest dość szeroki więc chyba nie będzie problemu.
A'propos - WF3 poza bajeranckim wyglądem dużo mocniejsza od WF2 nie jest ;) VBIOS ten sam, osiągi podobne. Chyba, że jesteś zapalonym graczem i mocno podkręcony sprzęt katujesz przez wiele godzin na maks - wtedy WF3 zrobi różnice ;) W innym wypadku zamiast dopłacać do WF3 lepiej kupić WF2 ale z 4GB VRAM ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi