kornel12 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2016 Witam Jaki monitor polecacie w cenie do 800zł do gier typu RPG moje wymagania co do monitora- Wyśmienita/bardzo dobra jakość wykonania - Sprawdzona firma- wytrzymałość (minimum 5 lat)- bezawaryjność - bardzo dobra jakość obrazu- rozdzielczość 1920x1080 lub wyższa - żeby monitor był dobry do gier typu RPG - wielkość od 22 do 25 cali -proporcja ekranu 16:9 lub 16:10- wyśmienite odwzorowanie kolorów- wyśmienite spasowanie elementów - monitor ma być LCD - bardzo dobra jakość matrycy - żeby podczas grania nie obraz nie przycinał - dobry czas reakcji Najlepiej żeby monitor oczu nie męczył moja karta graficzna - Gigabyte GTX 960 4GBmój procesor - Intel Core i5 6500mój system - Windows 8.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) Brak oferty w tej cenie spełniający Twoje kryteria. Z moich propozycji: Monitor iiyama X2483HSU-B2, iiyama XB2483HSU-B2 ewentulanie LG 25UM57-P (21:9) Edytowane 2 Marca 2016 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varkot Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 BenQ RL2455HM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 Warkot cos nie spełniasz wymagań "- żeby podczas grania nie obraz nie przycinał" to mnie rozwaliło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 Brak oferty w tej cenie spełniający Twoje kryteria. Z moich propozycji: Monitor iiyama X2483HSU-B2, iiyama XB2483HSU-B2 ewentulanie LG 25UM57-P (21:9) Dokładnie. Za duże wymagania, a za niski budżet. Też postawiłbym na liyame - w proline słuchawki gratis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 Tak do twoich wymagań to trzeba by szukać monitora za 3kpn albo i więcej. Ale jak wyżej ta iiyama na matrycy AMVA się sprawdzi jeśli nie jesteś uczulony na smużenie. Co prawda nie jest ono bardzo widoczne, ale jest zauważalne . Inna opcja to http://www.morele.net/monitor-dell-s2316h-210-afyx-797165/ lub mała dopłata do http://www.morele.net/monitor-dell-p2414h-3lata-gwarancji-next-business-day-606671/ Monitory na matrycy IPS, jej zalety mniejsze smużenie niż MVA, wady srebrzenie/gorsza czerń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2016 Monitory na matrycy IPS, jej zalety mniejsze smużenie niż MVA, wady srebrzenie/gorsza czerń. To zależy od generacji matrycy. Miałem kiedyś model na A-MVA to było paskudne srebrzenie (dosyć dawno temu, jeszcze 20" 1680x1050, kontrast 1000:1 jeśli dobrze pamiętam). Teraz mam do czynienia z nowymi IPS 21,5" 1920x1080 od LG i srebrzenia praktycznie nie ma. Może kontrast matrycy ma wpływ na dostrzegalność srebrzenia (dzisiejsze MVA mają kontrasty rzędu 3000:1 i może przez to srebrzenia już nie widać) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...