Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,
ostatnio kupiłem sobie zestaw PC

1.     Gigabyte GeForce GTX 960 ITX  2GB DDR5 128bit (1228/7010)
  2.     Gigabyte GA-B85M-D3H-A /intel B85, LGA1150/
  3.     Intel Core i5-4460 /3.2GHz, 6MB, LGA 1150, BOX
  4.     SilentiumPC Brutus S30 Pure Black USB3.0 (micro ATX)
  5.     Crucial  8GB (2x4GB) 1600MHz  CL9 Ballistix  Single Ranked
  6.     Seagate 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Barracuda
  7.     Samsung SSD Evo 850 250GB
  8.     Corsair VS 450W 80+ 120mm
  9.     Samsung SH-224FB SATA

Wszystko działało ale na karcie sieciowej usb słabo działał internet wobec czego dokupiłem

1. TP-LINK TL-WN751ND (802.11b/g/n 150Mb/s)

Po podłączeniu go jak na zdjęciu, komputer się uruchamia, działa około 10 minut - karta również działa poprawnie w tym czasie - po czym się wieszsza (dzwięk komputera pozostaje bez zmian - słychać jakby normalnie działał, ale obraz się zatrzymuje, myszką nie da się ruszyć, klawiatura też nie reaguje). Po restarcie i ponownym uruchomieniu działa około pół minuty i znów się wieszsza.

Poprawnie włożyłem kartę w złącze PCI, wydaje mnie się że gdyby było spięcie to by następowało od razu po uruchomieniu PC. Hmm, nie mam pomysłów co jest nie tak -może ktoś spotkał się z czymś takim?

post-193841-0-83092400-1456907564_thumb.png

Jeśli w złym dziale proszę admina o przeniesienie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj zaktualizować bios. Przy GB zwróć uwagę na rev płyty pobierając plik biosu.

Jak nie pomoże, to pozostanie wymiana karty. Warto też zaktualizować sterowniki karty sieciowej. Najnowsze znajdziesz pewnie na stronie producenta chipu karty sieciowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porty są okej, znalazłem w necie że chodzi o sterowniki do tej karty sieciowej które są niekompatybilne z Windows 10 i wieszszają system... Jakieś rozwiązania znalazłem w necie póki co żadne z nich mi nie pomogło. Jak znajdę odpowiednie rozwiązanie to napiszę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi