PawlakSocho Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2016 Hej,ostatnio kupiłem sobie zestaw PC Gigabyte GeForce GTX 960 ITX 2GB DDR5 128bit (1228/7010) Gigabyte GA-B85M-D3H-A /intel B85, LGA1150/ Intel Core i5-4460 /3.2GHz, 6MB, LGA 1150, BOX SilentiumPC Brutus S30 Pure Black USB3.0 (micro ATX) Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Ballistix Single Ranked Seagate 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Barracuda Samsung SSD Evo 850 250GB Corsair VS 450W 80+ 120mm Samsung SH-224FB SATA Wszystko działało ale na karcie sieciowej usb słabo działał internet wobec czego dokupiłem TP-LINK TL-WN751ND (802.11b/g/n 150Mb/s)Po podłączeniu go jak na zdjęciu, komputer się uruchamia, działa około 10 minut - karta również działa poprawnie w tym czasie - po czym się wieszsza (dzwięk komputera pozostaje bez zmian - słychać jakby normalnie działał, ale obraz się zatrzymuje, myszką nie da się ruszyć, klawiatura też nie reaguje). Po restarcie i ponownym uruchomieniu działa około pół minuty i znów się wieszsza. Poprawnie włożyłem kartę w złącze PCI, wydaje mnie się że gdyby było spięcie to by następowało od razu po uruchomieniu PC. Hmm, nie mam pomysłów co jest nie tak -może ktoś spotkał się z czymś takim? Jeśli w złym dziale proszę admina o przeniesienie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2016 A po wyjęciu karty wszystko działa prawidłowo? Zakładaj tematy w odpowiednich działach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawlakSocho Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2016 A po wyjęciu karty wszystko działa prawidłowo? Zakładaj tematy w odpowiednich działach. Tak. Jak wyjmę kartę i podłączę taką z kartę sieciową pod USB to wszystko działa poprawnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2016 Spróbuj zaktualizować bios. Przy GB zwróć uwagę na rev płyty pobierając plik biosu. Jak nie pomoże, to pozostanie wymiana karty. Warto też zaktualizować sterowniki karty sieciowej. Najnowsze znajdziesz pewnie na stronie producenta chipu karty sieciowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2016 Możesz jeszcze spróbować zamontować kartę w innym złączu PCI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nokitel_2160 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2016 Możesz jeszcze spróbować zamontować kartę w innym złączu PCI. Niestety on nie ma wyboru. Port wyżej jest karta graficzna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) Ma wybór, może przerzucić GPU na port na dole. Możliwe że uwaliło się wejście PCI Edytowane 2 Marca 2016 przez Kamil_NN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawlakSocho Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 Porty są okej, znalazłem w necie że chodzi o sterowniki do tej karty sieciowej które są niekompatybilne z Windows 10 i wieszszają system... Jakieś rozwiązania znalazłem w necie póki co żadne z nich mi nie pomogło. Jak znajdę odpowiednie rozwiązanie to napiszę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...