bejot Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2016 Cześć, Mowa o płycie Asus Z170 PRO GAMING z Fan Xpert 3. Jakie są różnice pomiędzy sterowaniem PWM a DC? Czy sterowanie DC jest tak samo płynne jak PWM czy DC to tylko 5/7/12V ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2016 Dla wentylatora pwm stosujesz sterowanie pwm, dla wentylatora 3 pin DC. Czy jest płynne? Najprościej sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bejot Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2016 Jestem na etapie kupna wentylatorów, nie mam jak sprawdzić. Co mówi teoria? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2016 Brałbym wentylatory z pwm jeśli jest gdzie je podłączyć. Nie spotkałem się ze skokową regulacją obrotów przez płytę. Skokowo może się zachowywać wentylator, gdy nie ma zaawansowanej konfiguracji, np tylko tryby normal, silent itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bejot Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 Wyczytawszy z zagranicznych serwisów: Zalety PWM: - bardziej liniowa charakterystyka- niższa prędkość obrotowa wentylatora do wysterowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...