wikm Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2016 Na infolinii jednego ze sklepów polecono mi WD Purple do stacjonarnego jako główny ststemowy i go kupiłem, ale jeszcze nie zamontowałem, jednak ponoć ten model jest do monitoringu. Czy mogę go zostawić czy jednak wymienić na WD Blue np. ? <br /> Tapatalk & Samsung Galaxy S5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2016 Jak ma sata to oczywiście. A jak totalne #PCMR to bierz pod kolor płyty głównej Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikm Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2016 (edytowane) @paw565 Sata 3 ma - to który wybrać? Tapatalk & Samsung Galaxy S5 Edytowane 5 Marca 2016 przez wikm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2016 Mamy 2016 rok i pod system kupuje się dyski SSD. Cieszę się, że mogłem pomóc, łapka w górę (Y) 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikm Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 (edytowane) Nie będę kupować nowego dysku SSD do starego kilkuletniego kompa. Szukam takiego, który teraz będzie najlepszy w tych warunkach, a pozniej w nowym kompie będzie ewewntualnie używany do przechowywania danych. Oto dyski, do których mam wątpliwości: <br /><br /><br /><br />To blue ma 5400 http://www.x-kom.pl/p/254254-dysk-twardy-sata-iii-wd-2tb-5400obr-64mb-blue.html <br /> a Purple 7200 http://www.x-kom.pl/p/176016-dysk-twardy-sata-iii-wd-2tb-7200obr-64mb-purple.html<br /><br /><br /><br /><br /> Tapatalk & Samsung Galaxy S5 Edytowane 6 Marca 2016 przez wikm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 (edytowane) Nie będę kupować nowego dysku SSD do starego kilkuletniego kompa. Szukam takiego, który teraz będzie najlepszy w tych warunkach, a pozniej w nowym kompie będzie ewewntualnie używany do przechowywania danych. Zrobisz jak zadecydujesz, ale ja "do tych warunków" też wolałbym SSD na system, który możesz użyć na system w nowym kompie. Natomiast jeśli chodzi o przechowywanie danych, to kupiłbym dysk 3TB, oczywiście tańszy niż Blue/Purple (model 3TB bo jest tańszy w kwestii ceny za pojedynczy TB, w porównaniu do 2TB, jeśli oczywiście mowa o 3,5") i do tego dwie sztuki (na których będzie trzymane to samo dla bezpieczeństwa danych, czyli kopia bezpieczeństwa na wypadek awarii jednego z magazynów). Edytowane 6 Marca 2016 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DentHead Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 z tego co mi wiadomo purple nie mają korekcji błędów dlatego nie nadają się na dane 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikm Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2016 Kupilem ostatecznie ten:<br />http://m.komputronik.pl/product/144266/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/Seagate_2_TB_Barracuda_64MB_SATA-600_.html<br /> Mam nadzieję, że uda mi się zwrócić Purpurowy. Ma dwie rysy fabryczne. Tapatalk & Samsung Galaxy S5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...