Mardok Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 Witam, Planuję w końcu zmienić swojego wysłużonego Dell U3011 na coś nowego, póki co znalazłem tytułowego Samsunga. I teraz mam pytanie czy w tych pieniądzach jest może coś lepszego oraz czy nie będzie problemu z podłączeniem go do mojej karty graficznej Evga GTX 670 FTW - na stronie producenta jest napisane: Max Digital: 2560x1600 (Dual Link DVI Only) ? Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 (edytowane) Aby uzyskać natywną rozdzielczość (3440x1440) podłączasz monitor przez HDMI lub DispayPort Jeśli interesują cię tego typu monitory to mogę jeszcze polecić Della na matrycy IPS http://www.morele.net/monitor-dell-u3415w-3-lata-gwarancji-next-business-day-720212/ Ale jeśli ten monitor ma służyć do grania to od razu ci mówię twoja karta graficzna absolutnie nie da rady w tej rozdzielczości. Potrzebujesz tu raczej gtx 980Ti. No i z tego co pisze na stronie producenta faktycznie wygląda, że twoja stara grafika nawet nie uciągnie takiej rozdzielczości nawet na pulpicie. Chociaż dziwne to trochę, że tak niską rozdzielczość tylko by obsługiwała. Edytowane 6 Marca 2016 przez lukadev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 (edytowane) Dziękuję za szybką odpowiedź. Ten Dell też fajny i nawet tańszy. Natomiast co do grania - nie odpaliłem żadnej gry od lat więc to nie będzie problem, z resztą moja obecna rozdzielczość 2560x1600 też się średnio w grach sprawdza ;)Edit:Co do karty to już znalazłem: http://forums.evga.com/m/tm.aspx?m=2226292&p=1 To teraz pozostaje już tylko kwestia Samsung S34E790CN czy zaproponowany przez @lukadev Dell U3415W. Hm lubię Della, obecny nigdy mi nie sprawiał problemów - poprzedni z resztą też - teraz to już sam nie wiem ;) Edytowane 6 Marca 2016 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 LG oglądałeś : http://www.morele.net/monitor-lg-34uc97c-b-767528/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 Kurczę nie ułatwiacie mi zadania - ale dziękuje za kolejną propozycje gdyż nawet nie wiedziałem o nim ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2016 (edytowane) Po dość długim zastanowieniu wybór padł jednak na U3415W cóż zawsze miałem Dell'e i byłem zadowolony to po co zmieniać ;) Dziękuje wszystkim za podpowiedzi. BTW: jak ktoś zainteresowany mam do sprzedania U3011 ;) Edytowane 13 Marca 2016 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...