Skocz do zawartości
DamianBdg

Lenovo thinkcentre

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich na forum :)

Mam do was ogromne zapytanie mam w planach zakup komputera

komputer ma służyć do tworzenia serwera na maszynie VB + do bardzo częstej kompilacji aplikacji w VS2013

i długiej pracy

oraz odpalenia paru gier typu gta4 cs;go oraz innych tytułów gier z roku 2014/2015

Czy warto zakupić taka skrzyneczke ? i ja rozbudowac

pozycja 1.

http://allegro.pl/komputer-lenovo-m81-pod-i5-4gb-ddr3-250gb-windows7-i6030870026.html

ile może kosztować do tego komputera dobry intel i3/i5 który będzie pasował oraz karta graficzna tak 1gb/2gb

Pozycja 2

http://allegro.pl/lenovo-m91p-i5-2400-4x3-1ghz-4gb-ram-500gb-hdd-i5833921738.html

czy lepiej kupić coś takiego i dokupić karte graficzną oraz ram tak 8 lub 16gb

Edytowane przez DamianBdg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba komputery to platforma Sandy Bridge na socket 1155 .

Używane I3 to koszt 250+ zł , I5 to koszt 400+ zł - procki z reguły gołe bez chłodzenia , więc trzeba je dokupić osobno .

Co do VGA - HD78xx / R9 270 czy GTX660 to koszt 400+ zł .

Oczywiście przy dołożeniu karty trzeba brać poprawkę na moc PSU oraz ilość miejsca - z reguły w takich kompach są montowane zasilacze o mocy 200-300W , co do miejsca - o ile w przypadku obudowy tower/dekstop nie powinno być problemów to wynalazki w stylu SFF z reguły nie pozwalają na instalację dodatkowej karty albo pozwalają na wersję Low Profile .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź to już chyba lepiej ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tego 2 z i5 za +900zl z tym gtx660 jestem mile zaskoczony na podobnej konfiguracji do tej co chce zbudować można też już w coś pograć

tylko zastanawia mnie czy zasilacz który tam jest wystarczy na zamontowanie tej karty graficznej no sff to odpada dlatego jestem zainteresowany tym tower

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie nie mam bardzo duże zaufanie do Firmy Lenovo/Medion/DELL

Wiem że są to bardzo solidne komputery już kiedyś miałem przygody z acerami i noname komputerami

wole mieć z 2 ręki ale coś dobrego i pewnego Dzięki za propozycję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi