Skocz do zawartości
hordej

Nowy monitor o przekątnej 21.5/22" Cena~550

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jako że kupuję nowy sprzęt pora też na nowy monitor. Obecnie używam starego samsunga SyncMaster 710N o przekątnej 17". Nie narzekam na niego:D ale przydałoby sie juz cos nowszego. Myślę że taki 21.5/22" będzie dobry. 
Mój budżet to max 550zł. 
W tej cenie warto coś szukac? Dużo gram w gry typu CS, BF, Hots.

Ostatnio byłem w markecie i tak na chwilkę zajrzałem na dział z monitorami i spodobał mi się SAMSUNG LS22E391HS/EN.
Nie ukrywam, że dużym aspektem bylo to ze jest bialy i bardzo pasuje mi do obudowy xD ale wiadomo nie wyglad jest najważniejszy. Dlatego proszę Was o pomoc.

Pozdrawiam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje propozycje

http://www.morele.net/monitor-lg-23mp48hq-p-848062/ 23" z dobrą matrycą IPS i jego większy trochę brat:
http://www.morele.net/monitor-aoc-m2470swh-740448/  Szybka matryca MVA no i prawie 24"

Z białych 

Z tego Samsunga powinieneś być również zadowolony.
Edytowane przez NostradamuSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja proponuję jakiś 21,5" 1920x1080 IPS z cyfrowym złączem i deklarowanym czasem reakcji do 5ms (wskazuje to na obecność overdrive).

Do pracy kupiliśmy z rok temu LG 22MP55 (o ... jeszcze go tu mają). Ma nawet regulację overdrive, świetnie trzyma gammę 2.2 , dobry kontrast jak na IPS , matryca oczywiście matowa , złącze cyfrowe tylko HDMI.

Na 11 egzemplarzy w jednym uszkodziła się szybko matryca - pewnie wada fabryczna - wymienili przy pomocy serwisu door-to-door na nową.

Jest pewien rozrzut jakościowy w kwestii bliskości gammy 2.2, oczywiście regulacją można się zawsze znacznie zbliżyć, ale i tak na jednych jest praktycznie doskonale, a na innych widać minimalne odstępstwo i dodatkowo w kwestii równomierności dostrzegam na części egzemplarzy małe rozjaśnienie w prawym górnym rogu - zapomina się o tym/nie przeszkadza.

Ostatnio kupiliśmy kilka LG 22MP57VQ-P i też jest OK, dodatkowo poza HDMI ma też DVI-D.

http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/13103907#ceny

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Praktycznie nie ma znaczenia czy HDMI czy DVI. Z tym, że na HDMI musiałem w ustawieniach karty graficznej (integra Intela z Pentium G3xxx) ustawić cały zakres rozpiętości tonalnej, bo domyślnie jest ustawiony na przycięty (na przyciętym ustawieniu jest gorszy kontrast).

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi