RiFFFa Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2016 Witam! proszę o pomoc w złożeniu nowego komputera pod gry (Nowe części) -Do wydania mam (3.300-3.500 zł + obudowa opcjonalnie można wykluczyć napęd DVD)nie potrzebuję dysku SSD oraz systemu operacyjnego zależy mi na płynnej grze w nowe produkcję w możliwie wysokich detalach oraz do użytku codziennego dodam że raczej interesowałaby mnie nvidie więc raczej radeony nie wchodzą w grę specyfikacja mojego aktualnego Pc-ta (ale tu raczej nic już się nie zdziała ^^) więc komputer pewnie trafi do młodszego brata Płyta Główna: PH6TA-D3-B3 Procesor: Intel Core i3 2100 Karta Graficzna: Nvidia GeForce GTX 550 TI Zasilacz: podam jak będzie to potrzebę :) Pamięć: 8GB Monitor:Acer K242HL (1920x1080) Bardzo proszę o propozycję będę bardzo wdzięczy ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2016 (edytowane) Od razu Ci powiem ze jesteś głupi i nie wiesz ile tracisz nie wydając 190zl na dysk ssd pod system. Stary komputer nie jest zły, spokojnie możesz bratu tam wsadzić kartę pokroju gtx960, a wymieniając procesor na i5 nawet gtx970 by się nie nudził, o ile masz jakiś sensowny zasilacz. Nowy monitor rozumiem że też ma się znaleźć w zestawie? Tapatapatap Z2 Edytowane 8 Marca 2016 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RiFFFa Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2016 (edytowane) Od razu Ci powiem ze jesteś głupi i nie wiesz ile tracisz nie wydając 190zl na dysk ssd pod system. Stary komputer nie jest zły, spokojnie możesz bratu tam wsadzić kartę pokroju gtx960. Nowy monitor rozumiem że też ma się znaleźć w zestawie? Tapatapatap Z2 Posiadam 2 te same monitory więc chodzi mi tylko i wyłącznie o PC-ta a co do SSD nie zależy mi na szybkiej pracy systemu tym bardziej jeśli mogę zaoszczędzić poand 200 zł na pc-ta a taki dysk zawszę mogę sobie dokupić gdy tych pieniędzy będzie troszkę więcej Edytowane 8 Marca 2016 przez RiFFFa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2016 (edytowane) Zastanowiłbym się na twoim miejscu czy w starym komputerze (bo nie jest zły) nie lepiej wymienić samą kartę graficzną i nie uzbierał pieniędzy na coś lepszego z odblokowanym i5 + w drugiej połowie roku powinny być nowe karty od nvidii/amd i może okazać się że będzie coś ciekawszego zamiast gtx970. A jak nie to 3503zł + obudowa (jeśli dobrze zrozumiałem, miała być poza budżetem): http://www.morele.net/inventory/info/3mNtI1/ Edytowane 8 Marca 2016 przez GeMtin1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RiFFFa Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 (edytowane) Zastanowiłbym się na twoim miejscu czy w starym komputerze (bo nie jest zły) nie lepiej wymienić samą kartę graficzną i nie uzbierał pieniędzy na coś lepszego z odblokowanym i5 + w drugiej połowie roku powinny być nowe karty od nvidii/amd i może okazać się że będzie coś ciekawszego zamiast gtx970. A jak nie to 3503zł + obudowa (jeśli dobrze zrozumiałem, miała być poza budżetem): http://www.morele.net/inventory/info/3mNtI1/ Zasilacz w starym komputerze > http://scr.hu/2rpz/i20d2 (przy niektórych grach typu the Crew po 10 minutach gry komputer się wyłącza gdzieś czytałem że to wina zasilacza ewentualnie chłodzenia) czyli rozumiem ze wymienić mam grafikę na gtx960 i zapewne zasilacz również a co do twojego zestawu brakuję tam obudowy :) jeśli możesz doradzić to będę bardzo wdzięczny i pytanie czy taki zestaw poradzi sobie z nowymi grami bez żadnych problemów ? a co powiecie na i5 4690K ? do tego jakieś chłodzenie + 970 Strix albo G1 Gaming odpuścić na jakiś czas ssd i dać coś lepszego trochę ? Edytowane 9 Marca 2016 przez RiFFFa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...