Oracle Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2016 Witam Mam taki dylemat, szukam czegoś super taniego do telewizora co umożliwi mi oglądanie filmów w YT i podobnych serwisów. Mam cubietrucka: http://www.cubietruck.com/ Próbowałem go zaadaptować do moich celów ale nie radzi sobie, nie daje rady z filmami Full HD nie mówiąc o miliardach problemów z kompatybilnością (flash player, przeglądarki itp). Znalazłem więc coś takiego: http://sklep.modecom.pl/MODECOM-FreePC-Portable-Windows-Stick-32GB-Windows-10 http://www.laptop24h.pl/index.php?id_product=789&controller=product&id_lang=7 Jest kilka wersji i czytałem, że ten z W8.1 i 16GB ma kilka poważnych problemów ale ten z W10 i 32G daje rady. Pytanie brzmi czy poradzi sobie z filmami full HD (a może nawet 3D FHD)? Może jest jakaś alternatywa? Generalnie jestem sceptycznie nastawiony do mini komputerków z linuxem na pokładzie z perypetiami na cubieboardzie/cubietrucku. Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2016 Może jakaś arm-ka z obsługą Androida np. Ondroid , obsługuje również Xubuntu , XBMC powinno na tym normalnie działać . 8 rdzeni CPU + 2GB ram , architektura ARM ( procek to Exynos od Samsunga ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oracle Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2016 Definitywnie nie. Przede wszystkim chcę pełny desktopowy system, więc mobilne rzeczy odpadają. Architektura ARM + Linux też do mnie nie przemawia, miałem tyle perypetiów z rbpi i kilkima klonami (cubieboard, cubietruck i inne), że jednak podziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oracle Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2016 Kupiłem w końcu tego modecoma. Rezultat: 1. Filmy full HD chodzą płynnie, zarówno flash jak i html5. 2. Do przeglądania internetu daję radę spokojnie, tak z 5-10 zakładek lekkich stron (nie badziewi typu onet na którym i desktop się krztusi) 3. Nie napotkałem jeszcze żadnych problemów z kompatybilnością, programy standardowe typu Chrome, 7Zip, itd. chodzą normalnie. 4. Zapis na dysku jest ciut wolny. 5. Dysk zewnętrzny 1 Tera działa dobrze 6. TightVNC działa dobrze, nie chce mi się podpinać myszki i klawiatury do niego więc odpalam VNC na desktopie, odpalam film jaki chce i oglądam na telewizorze. Nie zamykam go podczas odtwarzania filmu więc daje rady vnc + film full hd. Smaczek: Stary Max Payne działa płynnie na FullHD. Jednym słowem to aż cud, że w takiej cenie dostaje się praktycznie pełnoprawny komputer o wielkości przerośniętego pendrive'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2016 Gdyby jeszcze powiększyli go troszkę i dali możliwość dołożenia z jednej strony ramu sodimm, z drugiej dysku msata lub m.2, byłoby idealnie. Zachowaliby niską ceną a dzięki możliwości rozbudowy znacznie lepiej sprzedawałby się ten sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oracle Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2016 Myślę, że doskonale rozumiem ich target bo gdyby go zmienili tak jak mówisz, nie kupiłbym go. Nie potrzebuje ani większego dysku ani więcej ramu. Od tego mam laptopa i desktopa. I żeby zrobić to co mówisz to musiałby być 2x większy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr40 Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 (edytowane) Mam pytanie: czy uruchomię na nim settlers online? Edytowane 20 Marca 2016 przez piotr40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oracle Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 Jak zrobisz mi jakieś fejkowe konto to ci sprawdzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oracle Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2016 Settlers online działać działa, demonem prędkości nie jest ale daje radę. Sprawdziłem tylko na chromie, być może na MS Edge będzie działać szybciej (jakoś tak flash na nim chodzi szybciej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...