trifek Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2016 Witam serdecznie, Mam taki komputer: - Windows 10 64bit, - 32GB Ram, - ASUS Z170 PRO GAMING - i7 6700k - dysk twardy Seagate 4TB. Mam problem z przypisaniem go do sytemu. System pozwolił mi utworzyć tylko 1 partycję 2TB. Pozostała część dysku jest "miejscem do przypisania". Nie mogę ani utworzyć kolejnej partycji - ani powiększyć tej poprzedniej. Wie ktoś może jak to naprawić? Bardzo proszę o pomoc, Northwest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2016 Styl partycji: GPT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2016 Tryb bootowania zmień na uefi. Bios nie wykryje nośników większych niż 2 TB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2016 Jak wyżej - UEFI + GPT , bez tego nie wykorzystasz w pełni dysku pow. 2 TB . Co w praktyce sprowadza się do ponownej reinstalki OS . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...