Drakk Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2016 WitamNie jestem obeznany w temacie, próbowałem na własną rękę czegoś poszukać, ale bezskutecznie.Otóż kiedyś istniał taki serwis, chyba OnLive, który pozwalał grać np. na słabym laptopie z dobrym łączem internetowym w gry wymagające solidnego sprzętu.Teraz szukam czegoś podobnego, tylko że większość usług Cloud Gaming'owych polega albo na streamowaniu ze swojej konsoli/komputera na inne urządzenie (którego niestety nie posiadam i wolałbym nie wykładać kasy na taki sprzęt) - w związku z tym szukam usługi, która pozwalałaby albo na wykupienie dostępu do swojego zakresu gier (najlepiej jakby obsługiwało jakąś platformę typu Steam) albo pozwalałaby na serwerze zainstalować przez siebie posiadane gry. (Brzmi pewnie trochę nieekonomicznie i wydaje się mało realne, ale może ktoś coś słyszał/widział?)Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 Moim zdaniem coś takiego szybko nie powstanie, a jak nawet to w Polsce sobie i tak nie pograsz. Chyba właśnie dlatego OnLive padł, bo infrastruktura jaka jest potrzebna do gry to chyba tylko w Japonii jest dostępna ;) W sensie musiałbyś mieć stosunkowo dobrej jakości łącze (nie mówię o prędkości, tylko o jakości łącza) i blisko siebie serwer żeby to jakoś działało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 Dokładnie jak wyżej. W telewizorach samsunga masz GameFly, ale niestety nie dość, że gry działają w 720p to jeszcze są to raczej starsze gry jak FEAR, DIRT 3 wymagające mniejszego przesyłu danych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 (edytowane) Oprócz kwestii jakości łącza pozostaje jeszcze problem z własnością takich gier, bo rozumiem, że działałoby to na zasadzie usługi abonamentowej, czyli de facto wypożyczasz gry w ramach abonamentu. Obecnie istnieje np. Geforce Now. Nie wiem, jak to się sprawdza w praktyce. Fajnie byłoby poznać opinię kogoś, kto korzystał z tego w Polsce. Edytowane 20 Marca 2016 przez grzechotnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2016 OnLive było pierwsze i póki co niestety jedyne z taką usługą. Zwinęli teatrzyk po wykupieniu ich przez Sony. Działać podobno działało całkiem przyjemnie, nawet u nas w Polsce - http://www.dobreprogramy.pl/macminik/PCMac-Jak-grac-gdy-sie-nie-da-grac.,41012.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drakk Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2016 Z tego co widziałem to są programy umożliwiające streaming z własnego komputera, ale niestety wymaga to własnego kombajna do grania 8-) A tak odbiegając trochę od tematu to kojarzy ktoś czy obecnie format mITX pozwalałby już na zagranie powiedzmy w Wieśka 3 na średnich detalach w jakiejś mniejszej rozdzielczości np pod monitorem 17-19"? I czy cenowo to jest rzeźnia czy jeszcze w granicach rozsądku? (zależy mi na mobilności sprzętu, chyba że mocą laptopy przebijają na razie mITX - to proszę o doinformowanie mnie :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2016 A co za problem? W ITX-a wciskasz 6500k/6700k i mocną grafę - po problemie. To płyty główne o tych samych możliwościach, tylko po prostu znacznie mniejsze i okrojone z większej ilości złącz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...