Skocz do zawartości
qlaos

Za co nie lubimy Microsoftu ??

Rekomendowane odpowiedzi

ja piórkuje, jaki debilny temat. widze ze kolegom forumowiczom zal du.py sciska z powodu billa ktory sie dorobil i wciaz robi swoje. ja tam ms lubie za win 98se, win 2k i w koncu win xp. a router i tak mam na freebsd :wink:

jak komus cos (np reklamy windowsa przy instalacji :lol: )nie pasuje, to niech se w leb od razu strzeli, bo polowa linuxow tez propagande uprawia przy instalce.

jak ci qlaos windows nie pasuje to nie instaluj. i nie zakladaj idiotycznych tematow (zapewnie korzystajac z przegladarki ms :lol: )

a tak na marginesie - to zastanawiam sie czy ci ktorzy twierdza ze DOS byl najlepszym os'em w ogole widzieli go na oczy. bo nie wydaje mi sie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasciwie zaden program , system operacyjny , gra NIE SA IDEALNE !! - to zapamietajcie

Zgadzam sie w 100%

Skoro tak wieszacie psy na Microsofcie, tak ich bluzgacie, slecie obelgi na Gates'a (nie wiem za co - za to ze stworzyl SWOJA firme ??  8O ) , to na co jeszcze czekacie - przerzucajcie sie na LINUXY !! - myslicie ze one nie maja bledow , nie zawieszaja sie , ze sa cacy ??? NIE !! kazdy system ma swoje slabe punkty ! 

terz sie zgadzam windows to wprawdzie gowno bo przy jakims bledzie wywala odrazu caly system a linux(mailem pare dystrybucji i mam redhata8.0) najwyzej srodowisko graficzne i wychodzi do konsoli (raz tylko tak mialem a poza tym razem to od kiedy wyszedl rh8.0 ani razu mi sie nie wywalil)ale system dziala dalej i nietrzeba resetowac kompa

Tak jedziecie te wszystkie windowsy (przemilcze jedynie win ME), a ich uzywacie - nie musicie !! 

kto nie musi ten nie musi ja to gowno trzymam tylko dla tego bo mi gry nie dzialaja pod linem

sciagnijcie sobie jakas dystrybucje linuxa i zainstalujcie i bedziecie mieli ta satysfakcje ze nie macie systemu z Microsoftu , a wrocicie do niego jeszcze szybciej niz przeszliscie na linnuxa , bo jest bardzo malo dobrego oprogramowania pod ten system , nie pogracie sobie praktycznie w zadna gre na Linuxie - a pod windowsem wszystko smiga

bardzo malo dobrego oprogramowania HA jest duzo wiecej dobrego oprogramowania przyklad gry przystosownae dla lina (unreal np) smigaja na linie szybcie niz na windzie na takim samym sprzecie (gdzies na www.tomshardware.pl byl art na temat winex'a i tam jest poruwnanie)

a ostanio pojawily sie stery do softmodemow (zoltrix spirit np)

moze niema jakiegos zasranego direct x'a ale wszysto zmiez w dobrym kieronk i powstana emulatory na tyle dobre ze bede mogl to gowno wywalic z mojego kompa

dalej nie chce mi sie pisac ale muglbym dlugo pisac na ten temat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam nic do MS niemam, jak wy byscie meili takei mozliwosci i farta jak Billl G to tez byscie szansy neiprzepuscili i rozwineli byscie firme na max jak by sie dalo....

CO do windowsa 98 to neimam pretensji, np moj wujek mial go przez 2,5 roku i jakos sie mu neisypal, ae on neizmienial cochwile sterownikow, niurzywal zadnych tweakerow itp.....

W tych czasach jak ktos chial miec "gwarancje" stabilnosci to jechal na nt.

Osobiscie mam windowsa 2000 od pol roku niepamientam zadnego blue screena - na serio, raz kiedys jakas wieszka ze msuialem resetowac, ale nigdy twardego resetu na tym windowsie, na kompie glownie przegladam www slucham mp3, czasem pogram w jakas gierke, jakos neiciagnie mnie do nowosci, wole jakeis klasyki :) i nienazekam na nic, ten komp z podpisu mis tyka do wszytkiego.

Ludzie cieszcie sie z tego co macie i miejcie w [gluteus maximus] polityke Microsoftu nic wam do tego :) (no offence ) pijcie piwko i zyjcie w pokoju :D AMEN.

barman ejszczejednego prosze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie amkiedykolwiek ktos domyslil sie po wyskoczeniu BSoD w czym byl problem ?

Kuzwa stary grasz cwaniaka...bo Linux gut , win zly itd....grrrr

Z BSoD da sie duuzo wyczytac...no ale nie znajac alfabetu nie przeczytasz ksiazki.

Hmm....przykladem niech bedzie konflikt generowany przez stery klawiatury [bye bye media tech :)] na sisie 655... zawsze walilem enter...bo mowie moze to sis....a tu przyjzalem sie zajrzalem do netu...i wszystko stalo sie jasne...uninstal stwerow od klawiszy i BSoD do tej pory nie mialem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro tak wieszacie psy na Microsofcie, tak ich bluzgacie, slecie obelgi na Gates'a (nie wiem za co - za to ze stworzyl SWOJA firme ??  )

Ja już ktoś wcześniej powiedzial a raczej napisał ZA MONOPOL !!! :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kuzwa stary grasz cwaniaka...bo Linux gut , win zly itd....grrrr Z BSoD da sie duuzo wyczytac...no ale nie znajac alfabetu nie przeczytasz ksiazki.Hmm....przykladem niech bedzie konflikt generowany przez stery klawiatury [bye bye media tech :)] na sisie 655... zawsze walilem enter...bo mowie moze to sis....a tu przyjzalem sie zajrzalem do netu...i wszystko stalo sie jasne...uninstal stwerow od klawiszy i BSoD do tej pory nie mialem.

Hmm czemu gram cwaniaka ? Dlatego ze poznalem obie strony i jedna mi sie spodobala tak z 1000x razy to odrazu cwaniak ze mnie? Przychodzi mi na mysl koles z topicu Tomek i haker (poruwnanie sytuacji nie osob jak by co ;) ) ktorego bohater mowil : "lamy do piachu" (or something) a sam nie wiedzial nic . Bez obrazy ale zeby dobrze pogadac lepiej jest poznac obie strony.. Jesli chodzi BSOD to ci powiem ze gdyby sie chcialo programistom M$ popracowac troche bardziej to by zrobili normalny ekran bledu gdzie by mowilo ze np. sterownik taki i taki nie jest zgodny z tym i tym i nie trzeba by bylo znac sie na hexach i takich tam. Juz w 2 klasie LO na infie facet mowil nam ze dobry program ma bibliteke bledow i do niej sie odwoluje jak cos nawali i wywala czytely komunikat , panowie z M$ chyba o tym zapomnieli. I tak na koniec powiedzcie szczerze czy gdyby nie gry zostalibyscie przy windowsie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Topic uwazam za beznadziejny  :evil:  

Wywola on tylko klotnie ,spory i bluzgi ....  :evil:  

To kilka slow ode mnie :

Wlasciwie zaden program , system operacyjny , gra NIE SA IDEALNE !! - to zapamietajcie

Skoro tak wieszacie psy na Microsofcie, tak ich bluzgacie, slecie obelgi na Gates'a (nie wiem za co - za to ze stworzyl SWOJA firme ??  8O ) , to na co jeszcze czekacie - przerzucajcie sie na LINUXY !! - myslicie ze one nie maja bledow , nie zawieszaja sie , ze sa cacy ??? NIE !! kazdy system ma swoje slabe punkty !  

Tak jedziecie te wszystkie windowsy (przemilcze jedynie win ME), a ich uzywacie - nie musicie !! sciagnijcie sobie jakas dystrybucje linuxa i zainstalujcie i bedziecie mieli ta satysfakcje ze nie macie systemu z Microsoftu , a wrocicie do niego jeszcze szybciej niz przeszliscie na linnuxa , bo jest bardzo malo dobrego oprogramowania pod ten system , nie pogracie sobie praktycznie w zadna gre na Linuxie - a pod windowsem wszystko smiga

Pozatym marudzicie na ceny Windowsow.  8O  8O  8O  ojeju NAGLE PORZADNE CHLOPCZYKI SIE Z WAS ZROBILY I WYWALAJA PO 500zl NA WINDOWSA ABY W DOMU ZAINSTALOWAC  8O  8O  8O  nie rozsmieszajcie mnie  a szczegolnie pan qlaos...

Popatrzcie na to tak :

system macie pewnie pirata - nic nie zaplaciliscie za niego, uzywacie go.... i zaczynacie narzekac na cos co macie : ZA DARMO (praktycznie ;) ) Zrozumiem ludzi ktorzy nabyli ten system droga legalna, ze tyle sie naoszczedzali i kupili lipny system - oni maja prawo narzekac (szczegolnie pracownicy w jakis firmach)

moze troche namieszalem , moze troche nie na temat , ale denerwuja mnie takie topici.....szczegolnie ,ze i tak nikomu nic nie da takie biadolenie !!

chcecie miec full stable system - dbajcie o niego, a ujarzmicie go...[/b]

popieram w 100%

ja tam nie mam nic do MICROSOFTU (chyba tak sie pisze)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy takiej kasie Microsoftu i samego Billa nie móc zrobić naprawdę najlepszego OS'a to żałosne. Podobnie jak Intel nie robi super-hiper ekstra procków przy swojej pozycji.

Tak tylko intel w swoich kompach ma swoje procesory :) A Bill zapierdala na Unixie :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem o co wam chodzi, każdy z was narzeka na microsoft a 90% was używa ich produkty i to jeszcze nie płacąc za nie(delikatnie mówiąc). Rozumiem jakby ktoś se zapodał ofica albo winde w sklepie wydał kupe kasy to ma prawo do narzekań.

Zresztą jak to się mawia "darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby", albo raczej kradzionemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak naprawdę to wkurza mnie jedno w WinXP - wciskanie "na siłę" wszystkich dodatków i programików (np Messenger itp.), uzytkownik powinien mieć opcję przy instalacji co chce mieć u siebie na kompie a co nie.

P.S. Szpiegowanie tez mnie wkurza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A najbardziej mnie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>iają te jego reklamy podczas instalacji windy ( dobrze ze ktoś pomyślał i mozna je wyłączyć podając parametry i to pewnie jest bez wiedzy nila ) :twisted: :twisted: :twisted:

nie wiem co ci przeszkadzają te reklamy, ja tam się po prostu na nie nie patrzę i tyle :)

Stary pomyśl sobie . Musiales kupić orginal win me

hehe a kupiles kiedys orginala ??? :))))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh widzę, że wszyscy uwielbiaja Microsoft... Co do mnie, to cieszę się, że Bill wypuszcza raz na jakiś czas udany system... Były Win 3.1, potem Win NT 4.0 (chociaż tu bym się zastanawiał), a teraz Win 2000 - na którym obecnie siedzę i chyba długo się nie przesiądę.

XP to totalny szajs... niestety jest to nowoczesny system (w porównaniu do Win 2000) i dlatego starszy go kupił zamiast własnie win 2000. Spodziewałm się, że Win XP Prof, który dość sporo kosztuje okaże się być godnym następcą windy 2000, a tu qpa - praktycznie wszystko chodzi gorzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi