Tleilax Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2016 (edytowane) Witam Szukam laptopa na studia. Obecnie głównie używam Visual Studio 2015 i Netbeans, ale w przyszłości zamierzam zabrać się za Unity i jakąś prostą grafikę(do niej później chce kupić PC). Chciałbym zamknąć się w 2500zł ale te 200 mogę dopłacić, to już niestety mój max. Szukam czegoś o takich parametrach: Matryca- 15.6cali FHD, matowa RAM- 8GB GPU- dobrze by było też w coś pograć między wykładami, więc jak się uda to coś żeby GTAV odpalić przynajmniej na min(nie priorytetowe) CPU- przynajmniej i5 Bez systemu Co do dysku do żeby przyciąć koszty, moim planem było wziąć HDD, a potem wmontować do niego SSD. Co do marek nie mam szczególnych preferencji. Na mobilnych sprzętach znam się bardzo mało więc mogłem o czymś zapomnieć. Mam nadzieje że pomożecie mi coś znaleźć. Edit. Zmieniłem budżet na aktualny w temacie Edytowane 14 Marca 2016 przez Tleilax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2016 (edytowane) Acer F5-572G i5-6200U/8GB/1000 GT940M FHD Dobrze spasowana obudowa z aluminiowym wnętrzem. Przyzwoite podzespoły procesor 6-tej generacji skylake grafika Geforce'a najwydajniejsza w tym budżecie. Matryca FullHD matowa antyrefleksyjna. Lenovo Z51-70 i5-5200U/8GB/240/DVD-RW R9 M375 FHD Wykonanie wg mnie trochę słabsza ale i cena niższa. Matryca FullHD matowa antyrefleksyjna. Procesor i5ulv 5-tej generacji Broadwell, szybki dysk SSD i grafika Radeona na poziomie w tej cenie. Podświetlana klawiatura, głośniki markowe JBL. Szybki dysk SSD w zestawie. Dell Inspiron 5558 i5-5200U/8GB/1000 FHD GF920M Renomowana marka, z bardzo dobrym serwisem typu domowego. Dobre wykonanie, matryca FullHD matowa wg testów IPS - szerokie kąty widzenia, wysoki kontrast, ale niższa luminacja niż standardowa typowo w IPS'ach. Podzespoły na poziomie, grafika trochę słabsza od powyższych. Z systemem: Acer E5-571G i5-5200U/8GB/240/DVD-RW/Win8 GF840M FHD Starszy odpowiednik pierwszego acer'a, wykonanie dobrze spasowana obudowa choć plastikowa. Matryca FHD matowa. Podzespoły 5-tej generacji Broadwell na plus szybki dysk SSD rozsądnej pojemności w zestawie. Grafika GeForce'a przed rebrandem - podobna wydajnośc do GF940M, trochę słabsza ale niewiele, mocniejsza za to od 920M. Bardzo pojemna bateria 6-komorowa 5000mAh. System operacyjny oryginalny w zestawie. Bez systemu jeszcze: Lenovo ThinkPad E550 i5-5200U/8GB/500GB/DVD-RW FHD Thinkpad z serii biznesowej od lenovo, ale jest to jego wersja ekonomiczna - E. Wykonanie dosć dobre, dobrze spasowany plastik, ergonomiczne kształty wodoszczelna klawiatura. Przyzwoite podzespoły 5-tej gen. Broadwell'a. Brak grafiki dedykowanej niestety - tylko integra Broadwell'a - na co dzień wystarczy, jednakże do zastosowań typowych pod gry - niezbyt. Edytowane 14 Marca 2016 przez wmk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tleilax Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2016 Dzięki za szybką odpowiedź i wszystkie sugestie. :) Okazało się że będę miał możliwość zbudowania mocnego PC ok. czerwca, wiec na jego barki przenoszę całe granie i Blendera. Przez to też mój budżet na laptopa się zmniejsza o 500zł. Więc jeżeli to nie problem prosiłbym o propozycje z nowym budżetem(2000-2300). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2016 (edytowane) W takim razie taka konfiguracja: Lenovo Z51-70 i5-5200U/4GB/1000/DVD-RW R9 M375 FHD Bez dysku SSD. Albo w dobrej cenie biznesowy thinkpad: Lenovo ThinkPad E550 i5-5200U/4GB/500GB/DVD-RW FHD Edytowane 14 Marca 2016 przez wmk 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tleilax Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2016 Hmm w nich przeszkadza mi w sumie jedynie 4gb RAM, nie da rady w tej cenie zmieści ośmiu? Co powiedzie o tym Lenovo? http://www.x-kom.pl/p/276302-notebook-laptop-156-lenovo-e50-80-i5-5200u-8gb-500-dvd-rw-r5-m330-fhd.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2016 Budżetówka od lenovo. Gorsze wykonanie, stąd niższa cena no i niedostępny. Lenovo Z51-70 i5-5200U/8GB/1000/DVD-RW R9 M375 FHD Tej były najrozsądniejszy w takim razie, ale thinkpad to większe renoma i myslę że i tak lepsze wykonanie mimo że seria ekonomiczna. Ten powyższy multimedialny lepiej wyposażone - głośniki/podświetlana klawiatura.Co do samego ramu - to też nie jest problem, bo dorzucić kość w przyszłości jakby brakowało - to nie problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tleilax Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2016 Dzięki za wszystkie propozycje, najbardziej przekonał mnie: Lenovo Z51-70 i5-5200U/8GB/1000/DVD-RW R9 M375 FHD Lapek pewnie będzie kupowany pod koniec marca, początek kwietnia. Temat do zamknięcia 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...