Skocz do zawartości
Martines82

Czy zasilacz uciągnie 280 gtx?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy Amacrox Warrior AX450-PNF http://obrazki.elektroda.pl/4129776200_1427385766.jpg poradzi sobie z GTX280? Mam go zamiar kupić za 90zł (grafika ma chłodzenie Thermalright HR-03), ale pobiera 240W. Na razie wiem tylko, że będę musiał do niego kupić przejściówkę molex, bo karta zasilana jest 1x6 pin i 1x8pin. Komputer to Pentium g2030 i 4GB ram.

Edytowane przez Martines82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z racji bezsenności zastanawia mnie jedna rzecz. Czysto teoretycznie przy obecnych prądożernych układach dwa psu w jednym kompie będą poprawnie działać? Przykładowo pierwszy do zasilania mobo, dysków, napędów a drugi do prądożernego gpu. Pomijamy kwestie opłacalności i ergonomii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z racji bezsenności zastanawia mnie jedna rzecz. Czysto teoretycznie przy obecnych prądożernych układach dwa psu w jednym kompie będą poprawnie działać? Przykładowo pierwszy do zasilania mobo, dysków, napędów a drugi do prądożernego gpu. Pomijamy kwestie opłacalności i ergonomii.

Czemu miałby nie działać z Add2PSU czy jakimś normalnym cenowo odpowiednikiem? Pozostaje tylko efektywność pierwszego zasilacza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu miałby nie działać z Add2PSU czy jakimś normalnym cenowo odpowiednikiem? Pozostaje tylko efektywność pierwszego zasilacza :)

A add2psu robi coś więcej poza łączeniem masy i zielonego kabla od uruchamiania? Rozwiniesz temat efektywności?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój obecny fortron ma tylko 14A + 15A na liniach 12V a trochę przybyło mu urządzeń. Wiem, że najlepszym wyjściem by było kupienie czegoś mocniejszego ale było ny to podwojenie jego wartości a na strychu walają mi się jakieś inne fortrony.

Edit:

Miejsce spięcia mas zasilaczy ma znaczenie?

Edytowane przez Mikelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jaki zasilacz polecacie pod: Pentium 2030, 4GB ram, 2xHDD, płytę GA-H61M-DS2H i tego prądożernego 280gtx?
Zależy mi na tym by był cichy, solidny i przyszłościowy. Chyba, że to i tak za dużo?
http://www.morele.net/zasilacz-be-quiet-system-power-8-500w-bn241-773215/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten BQ za drogi w stosunku do tego co oferuje .

Linia +12V ma tylko ~450W a do tego jest niemodularny .

Za nie wiele więcej jest półmodularny Thermaltake Smart SE 530W z wyższym certyfikatem 80+ oraz wyższą mocą rzeczywistą - 492W na linii +12V .

A tego GTX-a już kupiłeś czy dopiero kupujesz ?

Bo 280GTX to średnio opłacalny zakup - karta gorąca i prądożerna , do tego obsługuje tylko DX 10.1 .

Edytowane przez reyden

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem tanim kosztem z w/w komputera zrobić sprzęt do gier, na początku planowałem wymienić w nim  Whitenergy 400W, na tego Amacroxa z sygnatury, ale stwierdziłem, że ma swoje lata. Wiem, że 280gtx ma spory apetyt, ale bardzo kusi ceną i ma solidne chłodzenie, ten HR-03 z wentylatorem świetnie sobie poradzi. Ale nie kupiłem go jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi