onbluer Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2016 Witam. Mam bardzo poważny dylemat na co się zdecydować. Rurki akrylowe, PETG czy zwykłe węże. Naprawdę bardzo podoba mi się układ z zastosowaniem rurek. Mam jednak obawy co do szczelności takiego rozwiązania. Zależy to zapewne w dużej mierze od zastosowanych złączek. W oko wpadły mi produkty firmy Monsoon. Po obejrzeniu prezentacji na YT, domyślam się, że ich produkty są naprawdę wysokiej jakości i przede wszystkim, oferują szczelne i mocne połączenie. Wszystko byłoby ok, gdyby tylko rurki oferowane przez Monsoona, wykonane były z PETG, a nie akrylu. Widziałem kilka filmów z porównaniem obu typów rurek. PETG wypadają znacznie lepiej. Jeżeli ktoś ma doświadczenie z rurkami, może poleci mi co wybrać. Chodzi o rurki i złączki. Z drugiej jednak strony, zastanawiam się, czy w ogóle warto bawić się w hard tubes. Dobrze poprowadzone węże 10/16 też mogą fajnie wyglądać. Pomóżcie mi w dokonaniu wyboru. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2016 Masz jakiekolwiek doświadczenie z budowaniem LC? Jak nie, to zostań przy wężach. Zabawa z rurkami na sam początek to może być trochę zbyt dużo zabawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onbluer Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) Tak, mam doświadczenie z LC. To będzie trzeci mój układ. Ogólnie wydaje mi się, że mam też zdolności manualne, potrzebne do zabawy z rurkami. Edytowane 18 Marca 2016 przez onbluer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2016 To w takim razie jedź z koksem, zawsze jakieś doświadczenie :) Co do samych rurek, to może niech ktoś się wypowie, kto miał z tym bezpośrednio styczność - to rozwiązanie tylko na zdjęciach i filmach widziałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 Rurki dość ciężko zrobić tak żeby to dobrze wyglądało i nie wybaczają błędów.Ja bym radził węże, dobry kolor płynu, wysokiej jakości wąż, potrafi bardzo dobrze wyglądać. I jest z tym o wiele mniej problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onbluer Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 (edytowane) @aerial, Przypomniało mi się teraz, że chyba Ty masz LC w budzie Lian-Li, czyż nie? :) Edytowane 18 Marca 2016 przez onbluer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 Już dawno tego nie mam, często zmieniam obudowy/hardware/chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onbluer Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 (edytowane) Fajnie to wyglądało. Ładnie poprowadzone węże. Mimo, że według mnie zdecydowanie za cienkie. Tak obejrzałam sobie ten Twój układ i zdecydowałem się na węże. Już lecą do mnie złączki Barrowh 10/16 i wąż Primochill. @aerial a możesz pochwalić się co tam teraz masz? Edytowane 20 Marca 2016 przez onbluer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 ostatnie lc to było w tj07, własnie na wężach 10/16 obecnie AC na matx tutaj masz wszystkie zdjęcia większości zestawów: https://picasaweb.google.com/104030131291922028430 Co do grubości węży, kwestia gustu, działają tak samo jak grubsze. Wszyscy robią to samo, dlatego chciałem nieco inaczej. Cienkie węże łatwiej też czasem zmieścić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2016 co do złączek Moonsona, lepiej je sobie odpuść. Jakość malowania woła o pomstę do nieba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onbluer Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2016 Już wybrałem. Będą to węże Primochill 10/16 i złączki Barrowh. Na rurki będzie jeszcze czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...