Mardok Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) Z racji tego że wypadłem lekko z obiegu proszę o sprawdzenie wybranego prze zemnie zestawu: Intel Core i7-6700KAsus Z170I Pro GamingDysk SSD Samsung 950 Pro 256GB PCIe 3.0HyperX Savage DDR4, 2x16GB, 2400MHz, CL14Lian Li PC-Q04 Mini-TowerBe Quiet! Silent Wings 2 PWM (BL031)Chłodzenie CPU Noctua NH-L9x65 92mm Corsair AX850Dell U3415W Z góry dziękuję i pozdrawiam :) Edytowane 16 Marca 2016 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2016 A co ma być dokładnie robione na tym kompie . Wykorzystasz w ogóle ten SSD co chcesz brać ? Zasilacz o mocy 850W i to w dodatku seria AX to gruba przesada na chwilę obecną - I7 6700K nawat po ostrym OC i pracujący na 100% obciążenia nie będzie brał tyle mocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) XFX XTR 650W, a nawet 550W pod przyszłą rozbudowe o nową kartę będzie w sam raz. Dysk jak jeszcze nie kupiłeś (pisałeś o tym w temacie o SSD) to się jeszcze zastanów. Strata kasy moim zdaniem. Monitor jak do pracy to ok. Jak do grania to IMO lepiej wziać 16:9 27' jakiś na IPS z 144hz i Gsync. Ale to jak masz teraz jakiś inny monitor to poczekaj z tym nowym monitorem, bo obecne monitorki 27' od Acera np maja wady. Bad pixele i inne kwiatki. Poajaiwą się inne modele to ew wymiana. Lub kup jakiś 2k na IPS do 2500 zł max bez G-Sync np: http://www.morele.net/monitor-dell-u2715h-210-adso-705494/ Edytowane 15 Marca 2016 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) Przyda się małe wyjaśnienie: znudziło mi się chłodzenie wodą i duże obudowy - chcę się przesiąść na coś zamkniętego w stosunkowo małej obudowie ale nie ustępującego mocą swojemu poprzednikowi. Obecnie mam RAID 0 z 2x SSD od Samsunga i chcę to rozwiązanie zastąpić jednym dyskiem stąd wybór padł na 950 Pro. Granie na obecną chwilę w ogóle nie jest brane pod uwagę stąd brak karty graficznej (póki co będzie ta w CPU). Tak samo RAM obecnie mam 32GB i dlatego podobny zestaw w DDR4. Zarówno monitor jak i zasilacz mam w obecnym zestawie - wiec tego nie kupuje tylko zostaje. Edytowane 15 Marca 2016 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2016 I już zaczynają się "schody" wczoraj wieczorem dzwoniło Morele (tam składam zamówienie) że niema i szybko nie będzie wybranego przeze mnie chłodzenia na CPU. Teraz pytanko czy widzi ktoś coś dostępnego w ich ofercie o podobnej wydajności (max wysokość 70mm) czy jednak kupić wybrane chłodzenie w innym miejscu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorgan Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2016 Polecam kupić jednak wybrane chłodzenie noctua - ciężko będzie znaleźć coś o podobnych gabarytach i jakości wykonania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2016 Polecam kupić jednak wybrane chłodzenie noctua - ciężko będzie znaleźć coś o podobnych gabarytach i jakości wykonania. Tego się właśnie obawiałem, ok na Allegro widzę że jest do kupienia - podziękował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2016 (edytowane) TR AXP100 Muscle Prolimatech Samuel 17 + cichy wentylator Edytowane 16 Marca 2016 przez Dart9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2016 TR AXP100 Muscle Prolimatech Samuel 17 + cichy wentylator Dziękuję za propozycję ale jak zobaczyłem ich czasy realizacji na te chłodzenia to jednak kupiłem Noctua na Allegro - w sumie dziś promocja i rozdają kody to wyszło podobnie jak by było w Morele ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2016 Zamówienie jednak przyszło w piątek mimo już pisali że wyślą dopiero w poniedziałek cóż Morele ma dziwny kalendarz. Dziś wszystko poskładałem do kupy i nawet działa, w tym miejscu jeszcze raz dziękuje wszystkim za pomoc i pozdrawiam :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2016 Dlaczego wentylator BQ wieje w podłogę, a nie do środka obudowy? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2016 Dlaczego wentylator BQ wieje w podłogę, a nie do środka obudowy? :) Eee bo tak mi się przykręciło :P Teraz na pewno tego nie będę zmieniał bo kolejna zabawa w przepychanki z AX850 jakoś mi się dzisiaj nie uśmiecha. Poza tym tak jest ładniej - jakiś argument musiałem wymyślić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorest Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2016 @Mardok : ale w sumie nie padlo uzasadnienie AX850W. a troche z innej bajki jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 (edytowane) @Mardok : ale w sumie nie padlo uzasadnienie AX850W. a troche z innej bajki jest. Przecież napisałem wyżej że zasilacz jak i monitor miałem w swoim poprzednim komputerze to po co maiłem kupować kolejny. Swoją drogą przy tym zestawie w AX850 nawet się wentylator kręcić nie chce ;) Wczoraj nie wytrzymałem i wytargłem ze swojego Ultrabook'a SSD 500GB (docelowo będzie coś większego ale to już nie w tym miesiącu) i podmieniałem zamiast tego HDD WD 4TB (jedyne co było słychać) - teraz komputer przy pulpicie/www/tekst nie wydaje żadnego dźwięku gdyby nie dioda to nie wiadomo czy działa :) Edytowane 20 Marca 2016 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorest Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 ah. mea culpa! nie bylo na poczatku. ponizej przeoczylem. // mi tez sie marzy itx uciszyc troche, oraz pozbawic hdd... z dokladnie tego samego powodu :] : (...) teraz komputer przy pulpicie/www/tekst nie wydaje żadnego dźwięku gdyby nie dioda to nie wiadomo czy działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2016 (edytowane) Obecnie mam 950 Pro 256GB na system i aplikacje oraz SanDisk 480GB na jakieś dane jak VM/Zdjęcia/Inne [ciach!]ły czy może kiedyś jakaś gra jak sobie w końcu kupię kartę graficzną ;) Cała reszta poleciała na NAS i testuję czy prędkość po LAN 1Gbps będzie dla mnie wystarczająca - jak na razie nie jest źle, nawet ISO da się wypalać po sieci bez problemów :) Choć NASa pewnie też będę musiał z czasem wymienić na coś większego bo obecny Netgear ReadyNAS 102 już jest prawie pełny i nie wiele mogę z tym zrobić (2x4TB i więcej nie uciągnie) dlatego myślę o Qnap TS-431 bo stosunkowo tani, obsługuje dyski większe niż 4TB i można ich tam wsadzić 4 a nie 2 jak w moim obecnym - ale to się jeszcze zobaczy bo na samą myśl kopiowania 8TB po sieci jakoś mam ciarki :P Edit: A już samych dupereli to zmianie uległa myszką na Logitech MX Master + podkładka SteelSeries QcK 320x270 (od lat nie miałem żadnej podkładki ale zobaczymy) poszukuję jeszcze jakiejś klawiatury aby wymienić mojego zdewastowanego Logitech Illuminated (ten pierwszy model jaki wyszedł z tą nazwą) ale jak na razie nie widzę nic ciekawego :/ Oraz 2x TL-ANT2405CL aby zamienić tą antenę od Asus'a na kablu bo kable to zUo! ;) WiFi w sumie mam wyłączone ale bluetooth mi potrzebny do myszki i słuchawek (AKG Y45BT) a bez anteny zasięg wynosi chyba 10cm. Edytowane 21 Marca 2016 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...