feriak Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2016 Hej, Uruchomiłem kilkuletni komputer stacjonarny. Procek Intel Core 2 quad Q6600 Grafika GeFore 9800GT 512mb Płyta główna Gigabyte 965qm-ds2, wmontowane 2gb ramu. I z tym ramem właśnie mam problem, przy windowsie 7 zjada mi 1,7gb. Czy do tej płyty głównej mogę dołożyć RAMU? Jeśli tak to ile i jakiego najlepiej? Chciałbym najlepiej od razu dołożyć 8gb jeśli to możliwe. Tu wklejam specyfikację płyty głównej, ale niestety nie znam się szczególnie i niezbyt do mnie przemawiają te oznaczenia. Proszę o poradę. http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-965qm-ds2-20/specs/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2016 8GB to nie ma sensu przy tej konfiguracji . Dołoż kolejne 2GB ram DDR2 i będzie git . Najlepiej takie taktowanie jakie masz obecnie , choć szybsze też mogą być - po prostu zwolnią do prędkości drugiej kości . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feriak Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2016 Wystarczy jak dołoze 2 gb? Chciałbym w jakies gry tez pograc, karta i procek ciagna wiedzmina 2 na medium, lola i hotsa na high, ale ram calkowicie zamula. Wiec moze dla bezpieczenstwa dolozyc 4gb? roznica w cenie nie jest duza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...