effect Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 Ostatnio nabyłem Microsoft LX 6000 i niestety - chińszczyzna. Pojawia się piszczenie, które jest rejestrowane przez mikrofon. Mam już za sobą etap próbowania na własnym portfelu i chciałbym dopytać się ludzi o sprawdzone zestawy. Cel - rejestrowanie głosu. Wymagania (USB): niewygórowane jeśli chodzi o brzmienie, nie zależy mi na kosmicznych przymiotnikach, które opisują dźwięk; standard: czysto, wyraźnie, brzmienie oczywiście jest ważne, ale nie chodzi w takich zestawach o uzyskanie jakości mikrofonów pojemnościowych. Mam w posiadaniu Rode Podcaster, ale chciałbym również sensowny headset - kwestia wygody; może gamingowe zestawy wykazują się jakimiś "niezwykłymi" cechami ;). Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 Do czego, za ile? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klinsmann Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 napisał - do rejestrowaniu głosu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 Równie dobrze mógłby napisać, że potrzebuje roweru do jeżdżenia i czeka na propozycje. A czy XC, trail, enduro, szosa...? Domyślmy się sami... Plantronics ma spory wybór słuchawek z mikrofonem, również pod USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
effect Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 Ogólnego przeznaczenia. Budżet nieistotny. Ale mikrofon przydałby się kierunkowy, a nie taki który zbiera wszystko w około. Plantronicsy miałem dwa, jeden z nich to był najwyższy model DSP, oba miały ten sam problem, plastikowe łączenia elementów skrzypiały podczas ruchów i te dźwięki były rejestrowane przez mikrfon pod postacią puknięć, stuków itd. No i właśnie o to mi chodzi, szukam po prostu solidnej konstrukcji. Nie o bajecznych możliwościach, tylko po prostu solidnej konstrukcji :) Może jakieś gamingowe są godne polecenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 Lepiej trzymać się zewnętrznych, sam korzystam z pojemnościowego na phantomie. Reszta to tylko pół-środki. A gamingowe słuchawki wiadomo, gdzie można wetknąć. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
effect Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2016 A możesz coś z zewnętrznych polecić, co wybitnie tłumi otoczenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2016 Miałem na myśli, byś się trzymał swojego pojemnościowego. :P A otoczenie dobrze tłumią mikrofony dynamiczne (są mniej czułe i raczej kierunkowe), tak więc poszukaj czegoś w tej kategorii, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...