PACIK19 Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2016 (edytowane) Witam, postanowiłem, że chciałbym podkręcić mój procesor, ale szukając różnych polskich poradników dowiedziałem się dużo informacji, ale... niestety nie znalazłem żadnego poradnika pod płytę MSI, w której się inaczej podkręca niż, np. na ASRocku czy Asusie. Podobno w mojej płycie nie ma offest mode.Chciałbym dobić 4,5-5GHz, ale jestem trochę zielony w tych sprawach, co prawda podkręcałem kiedyś E7500, ale przez szynę BCLK i wszystko na sztywno, tutaj podkręcanie wydaję mi się bardziej skomplikowane.Podsumowując, chciałbym tylko pomocy krok, po kroku co zmienić, żeby nic nie zepsuć.Zdjęcie mojego UEFI: Specyfikacja:CPU:Intel i5 2500K GPU:Asus DirectCU II HD 7790MOBO: MSI Z68-G43 (G3)RAM: 2x4GB Ballstix Tactical 1600MHz CL8PSU: BeQuiet L8 630W CMSSD: Crucial MX200 250GBHDD: Western Digital 1TB Blue Edytowane 19 Marca 2016 przez PACIK19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...