onbluer Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 (edytowane) Witam. Bardzo proszę o ocenę zestawu LC pod i5-6600k. Dodam jeszcze, że na razie nie ma karty graficznej, ponieważ czekam na nową generację :) Już prawie zdecydowałem się na dwie Monsty (360 i 240), ale chyba wybiorę cieńsze wersje. Czytałem, że te pierwsze potrzebują potężnego nawiewu, żeby pracowały efektywnie. A dla mnie cisza to jeden z priorytetów. Złączek i węża nie ma, bo już lecą do mnie Barrowh 10/16 i Primochill od Pana Tomasza :) Mam niemały dylemat nad wyborem pasty termoprzewodzącej. Kiedyś używałem właśnie IC Diamond i byłem zadowolony. Teraz jednak biorę pod uwagę również Coollaboratory Liquid. Dodam, że będę robił skalpowanie CPU, więc może to ma jakiś wpływ na wybór pasty. Ostatnia kwestia, to wybór płynu. Czy kolory pastelowe od Mayhems reagują na światło UV? Pozdrawiam. Edytowane 20 Marca 2016 przez onbluer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 Chłodnice cieńsze lepiej, popatrz na testy. Pasta jak do skalpa to raczej tylko clp (pod czapkę). Ale na same bloki nie wiem czym bym zastosował, bo zostawia ślady, chyba że się tym nie przejmujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 (edytowane) Wentylatory nie za dobre do chłodnic. Weź np. EK Vardar. Zgadzam się z aerialem co do pasty. W dodatku trudno się ją nakłada. Weź Gelid GC-Extreme (BTW nie potrzebujesz tak dużej ilości do jednokrotnego zastosowania). Ogólnie zdecydowanie odradzam barwione płyny. Z resztą wszystkie te rzeczy, które wypisałem przeczytasz sobie w moim poradniku odnośnie LC, który jest na konkurencyjnym portalu (nie będę linkował :P ) ;) Edytowane 20 Marca 2016 przez ivanov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onbluer Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 (edytowane) Zmodyfikowałem nieco zestaw. Co powiecie teraz? Wentylatory mogą być? Płyn musi być kolor, bo już kupiłem przeźroczysty wąż. Otwór na górze mogę spokojnie powiększyć i zmieścić tam chłodnicę 3x140. Edytowane 20 Marca 2016 przez onbluer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...