HWKZMC Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 Witam wszystkich. Posiadam płytę główną Gigabyte Z97 HD3 REV. 2.0 i obudowe Zalman Z3 plus. Górne wiatraki z obudowy podłączyłem pod regulator obrotów a tylni pod płytę główną. Na płycie głównej mam jeszcze parę wolnych slotów pod wentylatory. Czy waszym zdaniem lepiej te górne podłączyć też pod płytę główną czy zostawić tak jak są podpięte pod regulator obrotów? Zauważyłem też, iż w biosie mam możliwość regulacji pracą wentylatorów CPU, Systemowego 1 i Systemowego 2. Do wyboru są tryby normalny, cichy, ręczny, pełne obroty. Domyślnie wszystkie mam ustawione na normalne. A jakie ustawić aby praca była ich najbardziej wydajna w stosunku hałas/chłodezenie.? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 żal.pl 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HWKZMC Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 Taki z Ciebie moderator a nie potrafisz bez obrażania odpowiedzieć merytorycznie na pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 Jakie pytanie? Kpisz? Nie podajesz konfiguracji, poza płytą główną. Nie podajesz temperatur w idle i strasie oraz hałasu w tych samych warunkach. My mamy wiedzieć, czy masz za głośno czy za ciepło? Nie potrafisz określić czy satysfakcjonuje cię praca wentylatorów podpiętych pod kontrole obudowy? Podobnie cpu. Skąd mamy wiedzieć, czy cpu ma w stresie 45 st. C czy może 80 st. C? Twój post prezentuje poziom dna bez mułu. Zero samodzielności, przetestowania poszczególnych trybów zdefiniowanych jak i użytkownika. Ile trzeba lat chodzić do gimnazjim, by wspiąć się na taki poziom? Rok wystarczy czy może pełne 3 lata tam uczęszczać? A może dno ma swoje podłoże w czym innym? 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HWKZMC Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 "Kolego" że tak się wyrażę studia ukończyłem kilkanaście lat temu i wyobraź sobie że pracuję zawodowo . Jak bym był niezadowolony z temperatur to zawarł bym tą kwestię w pytaniu. Zadałem proste 2 pytania, ale widzę że profesorowie mówią prawdę, czytanie ze zrozumieniem w naszym kraju leży i kwiczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 Mentalnie nadal jesteś na etapie poniżej oczekiwań, Ale postaram Ci się napisać tak abyś zrozumiał. Co będzie dla mnie lepsze - twarde i niskie zawieszenie czy wymiana na niskoprofilowe opony na 17", silnik B16A2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 Gdybyś miał problem z głośnością, pewnie też byś napisał. Wentylatory obudowy to pewnie wentylatory 3-pin, płyta na 99% potrafi sterować tylko prędkością wentylatorów PWM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 Po skończonych studiach pisać "wiatrak" zamiast wentylator, "tylni" zamiast tylny i jeszcze się do tego przyznawać... :mur: Gdybyś przeczytał regulamin forum, wiedziałbyś jakie informacje podać żeby dostać merytoryczną odpowiedź - inaczej będzie z mocnymi procesorem i grafiką, inaczej ze średnimi, a jeszcze inaczej ze słabymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...