PANTHER X Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 jakis czas temu pytalem was sie o plyte pod athlona - poleciliscie mi glownie abita nf7-s i 8rda+ / 8rda3+ - czy nadal abit jest dobrym wyborem bo na ta plytke sie zdecydowalem glownie ze wzgledu na SS . Czy nieuwazacie ze pojawila sie na rynku jakas inna fenomenalna plyta albo ma sie pojawic lada dzien - (niektorzy zaczynaja polecac solteka) . I przy okazji czy kupujac teraz kompa oplaca sie kupowac athlona 2000+ czy 1700+ roznica w cenie 40 zl - ale chodzi mi glonie o to czy athlon 2.0+ pojdzie wyzej w O/C niz 1.7+ bo podobno seria 1.7 tylko byla taka fenomenalna do O/C . Prosze o porady poniewaz aktualnie niemam czasu sledzic rynku z dnia na dzien : / - i pytam sie osob ktore maja wieksze pojecie . Pozdrawiam i dziekuje : > Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 No jesli zalezy Ci bardzo nad tym SS to raczej Abit.Ale jak jestes w stanie to olac :wink: to ja polecam Solteka FRN2-L (jak zawsze zreszta :P ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 No jesli zalezy Ci bardzo nad tym SS to raczej Abit.Ale jak jestes w stanie to olac :wink: to ja polecam Solteka FRN2-L (jak zawsze zreszta :P ) ten soltek to bardzo dobra plyta i jest dosyć tania ja bym zrobił tak jak mówi _VIP_ ot _VIP_ nowy avart fajny ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 No jesli zalezy Ci bardzo nad tym SS to raczej Abit.Ale jak jestes w stanie to olac :wink: to ja polecam Solteka FRN2-L (jak zawsze zreszta :P ) ten soltek to bardzo dobra plyta i jest dosyć tania ja bym zrobił tak jak mówi _VIP_ ot _VIP_ nowy avart fajny ;-) OT: Merci :P mi tez sie podoba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 mam glosniki 6 kanalowe wiec jakos tak sobei niechce olewac ; ( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3le Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Co do plyty glownej ABIT jest bardzo dobry producentem :) Polecam ABIT NF7-S 529 zl na siriusie :) ma wszystko co potrzeba i czego nie wszystkim potrzeba (serial ata) Epox tez styknie :) 8RDA+ nie ma serialata ale 8RDA3+ juz ma i do tego okragle kabelki :) Jak masz duzo kasy to Chaintech 7NJS Zenith duzoo dodatkow Co do procka to 1.7 dobrej seri :) poszukaj na forum i wybierz ta ktora najlepiej sie kreci ... Co do 2000+ to wolalbym dolozyc do 2100+ to juz sie kreci na maksa :) Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 mam glosniki 6 kanalowe wiec jakos tak sobei niechce olewac ; ( no to bierz abit'a....tylko zebys pozniej nie plakal ze nie mozesz przekroczyc fsb220 :wink: :D,ewentualnie 8rda rev2.0 juz niedlugo powinny sie pojawic,albo nowy Gigabyte, MSI ale na tym to zabardzo nie zakrecisz :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 a do ilu obsluguje plyta abita nf7-s ? : > tzn kiedys byly podawane wartosci do jakich mogly byc proce na plycie teraz niewiem czy tak jest? : > Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 a do ilu obsluguje plyta abita nf7-s ? : > tzn kiedys byly podawane wartosci do jakich mogly byc proce na plycie teraz niewiem czy tak jest? : > roznie bywa,zdarzaj sie perelki co biegaja na fsb235,ale sa tez takie gnioty ktore nie moga przekroczyc fsb220 :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 no dobrze a jaki jest najwyzszy mnoznik na plycie ?: > Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 a poszukac na necie recenzji nie łaska?? wykarz troche inicjatywy a nie tylko co ma.., co dodaja,, jakie mnozniki bleble ble Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 a poszukac na necie recenzji nie łaska?? wykarz troche inicjatywy a nie tylko co ma.., co dodaja,, jakie mnozniki bleble ble true,true :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 mimo to polecam solteka ale abit i tak jest najlepszym wyborem[jakościowo] z tym ze szybkość i oc na obydwu płytach jest bartdzo zblizone... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 a na jakiej płycie można wyjśc nad 235FSB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 a na jakiej płycie można wyjśc nad 235FSB Soltek FRN2-LRL - aktualnie jade na fsb244,jutro bede przyklejal radiatory na MOFSETy i bede walczyl z fsb250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 a do ilu obsluguje plyta abita nf7-s ? : > tzn kiedys byly podawane wartosci do jakich mogly byc proce na plycie teraz niewiem czy tak jest? : > roznie bywa,zdarzaj sie perelki co biegaja na fsb235,ale sa tez takie gnioty ktore nie moga przekroczyc fsb220 :? Potwierdzam. :evil: Dokladnie 219fsb i ani grama wiecej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 a do ilu obsluguje plyta abita nf7-s ? : > tzn kiedys byly podawane wartosci do jakich mogly byc proce na plycie teraz niewiem czy tak jest? : > roznie bywa,zdarzaj sie perelki co biegaja na fsb235,ale sa tez takie gnioty ktore nie moga przekroczyc fsb220 :? Potwierdzam. :evil: Dokladnie 219fsb i ani grama wiecej. I wlasnie dlatego uwazam ze najlepsza plyta na nForce2 jest wlasnie Soltek FRN2-L za smieszna cene 390zl,fajnie tez prezentuje sie nowy Gigabyte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...