neqal Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2016 Witam, wczoraj wieczorem grałem w Lords of the Fallen. Nagle wyskoczył szary ekran więc dałem reset. Wyskoczyło trwa uruchamianie systemu windows (win 7 x64) po czym ekran logowania jest czarny i nic się nie da zrobić. Uruchomiłem kompa w trybie awaryjnym działa więc odinstalowałem sterowniki oraz sciągnałem nowe. Znowu w trybie awaryjnym instaluje. Uruchamian ponownie i jak poprzednio czarny ekran przy logowaniu. Więc jeszcze raz odinstalowuje stery i próbuje stare z płyty którą dostałem z kartą. To samo. Wziąłem karte do kumpla (win 10) działało normalnie do czasu instalacji sterowników. Po instalacji i włączeniu kompa znowu czarny ekran przy logowaniu. Więc na bank problem z kartą. Nie wiem czemu ale z obojętnie jakim sterownikiem po wgraniu jest czarny ekran. Da się ją jeszcze uratować i co może powodować błąd? Trochę mi szkoda kasy na kartę teraz jak za parę miesięcy wychodzą nowe karty od Nvidii i Amd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2016 Karta jest już raczej trupem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neqal Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2016 Szkoda bo służyła wiernie włascicielowi przez 5 lat;/ Trzeba się będzie rozejrzeć za czyms nowym. Polecacie 290 używkę, 380x nową czy cos innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2016 Jak sam zauważyłeś na nowe karty nie trzeba wcale tak długo czekać. Ja osobiście bym poczekał na twoim miejscu. 290 to fajna karta, ale nigdy nie wiesz w jakich warunkach pracowała stąd jej żywotność może być niewiadomą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neqal Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2016 Problemem jest własnie to że wlasciciel nie chce czekać... No własnie te bit coiny i kopanie. To też może być wtopa stąd moje zainteresowanie 380x. Od zielonych w podobnym zakresie cenowym nie ma nic. 970 nawet używana to wydatek 1300+. Zas 960 mnie jakos nie przekonuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2016 W tej sytuacji ja się podpisuję pod 380x. Oczywiście jeśli cena nie będzie przesadzona. Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neqal Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2016 Metoda piekarnikowa pomogła aż sam nie mogłem uwierzyć. Zobaczymy na jak długo. Problem rozwiązany:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2016 Mi kiedyś piekarnik na jakieś 3 miechy pomógł(8800GT) potem karta padła. Oby wytrzymała do nadejścia nowych GPU :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neqal Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2016 No zobaczymy nie ma co diabła stresować. Swoją drogą długo posłużyła a Far Cry 4 na high to jest cos :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...