SirMich Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2016 Witam! Jestem nowy na forum więc proszę o wyrozumiałość i poradę:) Ostatnio zaktualizowałem windowsa 8.1 box 64 bit do win 10 postawionego na ssd sandiska 128 gb. Postanowiłem również wyczyścić programem eraser oba dyski twarde które mam zainstalowane w komputerze (obydwa mają po 250 gb jeden seagate a drugi samsung) i tu zaczyna się problem. Dysk samsunga w systemie widniał jakoby miał około 200 gb a nie 250, po czyszczeniu go eraserem i wybraniu opcji usunięcia partycji( nie pamiętam dokładnie jak nazywała się ta opcja po angielsku) komputer wyświetla komunikat jak w tytule i chociaż w biosie zaznaczam bootowanie z tego ssd dalej pojawia się ten komunikat. Bardzo proszę o ewentualne propozycje co mogło się stać i jak mógłbym to naprawić. Dziękuję z góry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2016 (edytowane) Czasem durny Windows podczas instalacji wrzuca informację o bootowaniu na inny dysk. To pewnie się stało stawiałeś Windows 8.1. Kasując dyski usunęłeś te dane. Mając płytę Z systemem najłatwiej to naprawić. Taptaptap Mlais M52 Edytowane 21 Marca 2016 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2016 (edytowane) Jak wyżej. Na przyszłość na czas instalacji Windowsa odpinaj wszystkie dyski oprócz systemowego. Edytowane 21 Marca 2016 przez grzechotnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SirMich Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2016 Dziękuję bardzo a czy koledzy mogliby mnie pokierować jak zainstalować od nowa tego windowsa? Mam go na płytce. Trzeba go jakoś odinstalować najpierw? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2016 Nie musisz instalować na nowo https://www.youtube.com/results?search_query=windows+10+boot+repair Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SirMich Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2016 Jutro skocze do sklepu po dvd do pc bo niestety stary odmówił posłuszeństwa i dam znać co i jak ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2016 To samo można zrobić z pendrive. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SirMich Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2016 Ale i tak już były plany takiego zakupu więc to najlepsza okazja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SirMich Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2016 Panowie, próbowałem naprawy systemu ale wyświetla się komunikat iż dysk systemem jest zablokowany. I tu moje pytanie co robić dalej Temat do zamknięcia. Zainstalowałem od nowa 8.1 i śmiga jak talala. Dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...