hotkey Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Postanowiłem zrobić mały teścik coolerka. Moim zdaniem jest to niezły pomysł. Zachęcam do pisania o swoich coolerach - będzie jakieś porównanie. W sobotę zakupiłem i założyłem sobie cooler TTC-D5TB(4) firmy Titan. Kosztował on na krakowskiej giełdzie 40zł. Dodano do niego strzykawkę z 1.5g pasty termoprzewodzącej TTG-S104 tej samej firmy. Postanowiłem wyjąć płytę główną. Po "chwili" zabawy ze starym coolerem(piwo dla kolesia, któremu udało się go założyć) Titan był na miejscu. Jeszcze tylko kilka kabelków i odpalamy kompa. Ku mojemu zaskoczeniu wszystko działało. Użądzenie jest w miarę ciche, choć przy otwartej obudowie słyszalne. Drugi z kolei zaskoczenie czekało mnie w WinZgrozie. Temperatura po kilku nastu minutach wynosiła 36 C w czasie spoczynku. Przy przeglądaniu neta było już 37-38, a w czasie grania, lub odtwarzania DivX 39 C. Było to w sobotę w południe, a więc temperatura była dość duża. Dziś(poniedziałek) znów zasiadłem do testów ok. godziny 21. Temperatura na zewnątrz - ok.13 C, wewnątrz - ok. 23 C. Temperatura proca po włączeniu Windowsa 98 - 29 C. Po 30 minutach stresu - 36 C. Po 5 minutach odpoczynku - 34 C. Podsumowując cooler ten ( moim zdaniem jest wydajny. Co najlepsze udało mi się nawet póścić mego Durnia na 1066MHz(1,85V), co na starym coolerze było nie możliwe. PS. Czemu w CCR2002 wychodzą mi TAKIE wyniki?? Jest to ok. 119000. PS2. Czy u was też dzieją się dziwne rzeczy z napięciem?? O cio chodzi?? Jak w biosie mam ustawione 1,6V to jest 1,65V, itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 mozesz przeslac browara poczta titana najlepiej zakladac duzym srubokretem ale trzeba uwazac zeby nie wyskoczyl i nie porysowal plyty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Co do tego napiecia na Abicie to jst to bledny pomiar.U mnie KT7E jak ustawilem 1.85V to pokazywal 1.93V :D ,w rzeczywistosci bylo 1.85V.Olej te pomiary i nie zwracaj na to uwagi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 RaF napisał: mozesz przeslac browara poczta titana najlepiej zakladac duzym srubokretem ale trzeba uwazac zeby nie wyskoczyl i nie porysowal plyty Ja napisałem Po "chwili" zabawy ze starym coolerem Chodziło mi o stary cooler(jeśli można było to tak nazwać). To coś było od Celerona I. Jak widzisz mam Durona. Koleś zakładał go przy mnie podwarzając butem śróbokręt. Spoko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 a jaką miałeś na tym starym temp. :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zależy kiedy. Dawniej, gdy jeszcze nie było tych upałów, to ok. 45-47. Teraz sięgała mniej-więcej 48-50. Jak widzisz skok jest nie mały. Jednak wtedy nie posiadałem pasty termoprzewodzącej. Acha. Testy (wcześniej i teraz) były przeprowadzane przy otwartej obudowie i jednym wentylku wyżucającym z tył obudowy(12V). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 To itak nie tak źle jak na cooler od cela i bez pasty, ja na titanie mam do 47 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Tio widze, że te nowe Duronki się strasznie grzeją. Ja mam 47 C na starcie Windowsa przy 1066Mhz(133x8). Później Win siada, bo to 98. Mam pytanko : Zamalowałem mostki. Działa, tylko, że po części. Właściwie to po mniejszej części. Tylko 7x i 8x. :evil: Cio jest?? Użyłem ołówka Conte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeNeK Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 (...) Kosztował on na krakowskiej giełdzie 40zł. (...)przeplaciles .. ja w Mediamakcie dalem 29.99 a podobniez sa gdzies za 27 zeta :wink: a co do qlerka to jest spoxik ... myslalem ze z deczka cichszy ale mam taki fajny, cichutki i wydajny wentyl 80 :) pozatym teraz (poniedzialek 23:06 u mnie chlodno na dworq) przy zwolnionym wiatraczq ze ledwo co sie kreci mam ok 28-30 stopni jak chodzi winamp + www + flachget + antivir + jeszcze jakies male progsy :) w dzien bylo ok 35 stopni przy gta3 :) co do straych coolerkoff to mi goscio zalorzyl takie male cosik z wentylem 40mm ze mialem ok 70-75 stopni :) az sie gif'y na www zacinaly :) sasiad na celq 450 mial 2x wiekszy. puzniej mialem spire 5e32b3 dobrze chlodzi (max 38 stopni) ale wyje cholerstwo jak glupie ... nieobylo sie bez zmiany wiatraka :) titana qpilem bo tani a chcialem miec cos na 80 mm wentyla jeszcze tylko zwolnie/zmienie wiatrak na grafie i bedzie slychac tylko hdd :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Tio widze, że te nowe Duronki się strasznie grzeją. Ja mam 47 C na starcie Windowsa przy 1066Mhz(133x8). Później Win siada, bo to 98. Mam pytanko : Zamalowałem mostki. Działa, tylko, że po części. Właściwie to po mniejszej części. Tylko 7x i 8x. :evil: Cio jest?? Użyłem ołówka Conte. Źle zamalowałeś więc maluj jeszcze raz.Chyba że ci nei przeszkadza że masz tylko 7 i 8. Mój też ostatnio nie jest idealnie zamalowany(nie łapie mnożników mniejszych niż 8)ale mnie to na razie wali, przydko mówiąc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Chyba że ci nei przeszkadza że masz tylko 7 i 8. Właściwie to mi to przeszkadza. Chce póścić na 7,5x133 = 1000Mhz. Czy ołówek nadaje się do tego, tzn. czy za 2 miesiądze nadal będzie to działało ?? Słyszałem gdzieś, że po pewnym czasie przestaje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Chyba że ci nei przeszkadza że masz tylko 7 i 8. Właściwie to mi to przeszkadza. Chce póścić na 7,5x133 = 1000Mhz. Czy ołówek nadaje się do tego, tzn. czy za 2 miesiądze nadal będzie to działało ?? Słyszałem gdzieś, że po pewnym czasie przestaje. Przestaje jak sie grafit wykruszy z mostkow... Przylep na nie tasme i bedzie git 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Chyba że ci nei przeszkadza że masz tylko 7 i 8. Właściwie to mi to przeszkadza. Chce póścić na 7,5x133 = 1000Mhz. Czy ołówek nadaje się do tego, tzn. czy za 2 miesiądze nadal będzie to działało ?? Słyszałem gdzieś, że po pewnym czasie przestaje. Ja zaraz po zamalowaniu mostkow zakleilem je tasma i juz 3 miesiace jest gitara zero problemow :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Gordon_23 THX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Co do tego napiecia na Abicie to jst to bledny pomiar.U mnie KT7E jak ustawilem 1.85V to pokazywal 1.93V :D ,w rzeczywistosci bylo 1.85V.Olej te pomiary i nie zwracaj na to uwagi To nie tak! W Abitach jest taki parametr jak CPU Driving Strength... i jest odpowiedzialny za wysokość peak-ów napięciowych (sygnał 0 i 1 na magistrali) i jeśli się zwiększy ten parametr z np 1 na 3 to i max mierzone napięcie wzrośnie ponad wartość ustawioną V-CPU !!! Spróbujcie to się przekonacie. Co wy własnych płyt nie znacie? :) :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...