Działo Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Czy to cudo będzie działać bezproblemów na Win XP profi RH 8.0? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=1578 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBorg Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Mam takie sieciowki i chodza na XP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 umnie w sieci sa takie 2 jedna na winie xp druga na 2000 i obie chodza bezproblemowo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Działo Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Konkretie to chodzi mi o to czy karta będzie śmigałam z moim ECS bo na D-Linka jest chyba uczulona :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Konkretie to chodzi mi o to czy karta będzie śmigałam z moim ECS bo na D-Linka jest chyba uczulona :)z ecs'em nic nie jest pewne :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 3COM 3C905C- TX- M 10/100 PCI a nie myslales o takiej! na allegro uzywane mozna kupic za 40zl i gwarantuje ci ze bedziesz zadowolony! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 3COM 3C905C- TX- M 10/100 PCI a nie myslales o takiej! na allegro uzywane mozna kupic za 40zl i gwarantuje ci ze bedziesz zadowolony! A zdarzają się i nowe za cenę w granicy 50 zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 umnei w sieci sa tylko 2 markowe karty reszta to jakies no name za 35 zeta, i chodza od TX, Ktxxx, sisy, i nic si eniekaszani Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 a czy mogłby ktos ocenic ta siecowke : 3C905B-TX ? jak sie zna oczywiscie, dobra czy raczej realtec z naklejka 3com'a? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 do domu nie ma lepszej (zresztą do prostego serwera ze 100MB też nie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekF Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 3C905B-TX? Jeśli jest możliwość, to sugeruję najpierw intensywnie przetestować. Zdarzyło mi się walczyć w pracy z takimi kartami - mnóstwo błędów CRC, transfery w sieci lokalnej na tragicznie niskim poziomie. Nie pomagało wymuszanie trybu pracy. Po prostu nie podobało im się i tyle. Niezależnie od tego, do jakiego switcha były podpinane, ani w jaki komputer z jakim systemem włożone. A żeby było śmieszniej, zdarzało się to po dłuższym okresie bezbłędnej pracy i po kilku dniach potrafiło znikać jak ręką odjął. Na zachodnich forach też sygnalizowano podobne problemy. Wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Nie tykajcie tych sieciówek!!!!! U mnie w pracy w połowie kompów są. Jak nastąpiły zwolnienia sieci to mało co mnie z roboty nie wywalili, za nim nie doszedłem, że to one są winne. A szczególnie model 3CSOHO TX. Tragedia w połączeniu z płytami pod AMD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Czy to cudo będzie działać bezproblemów na Win XP profi RH 8.0? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=1578 marne szanse pod redhatem, to jest raczej winsieciówka, proponuje 905B, działa pod wszystkimi OS'ami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 u mnie sieciówka 3com pomykałą na ECS'ie przez około tydzień. teraz jadę na zintegrowanej i jest dobrze. aczkolwiek 3com jest 3com ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Ale wy <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły Panowie piszecie... ? zarówno 3c905B jak i C są bardzo udanymi kartami sieciowymi, jesli chodzi o wydajnosc ich ciut lepsza od tanich realteków bo nie obciążają tak procesora.... zarowno vortexy i boomerangi mam u siebie w pracy, w masie komputerów (FreeBSD głównie, Linuxy, windowsy roznej masci) i nigdy zadnych problemow nie bylo... to juz predzej mialem problemy z intel extherexpress100 co sie nie chcialo dobrze ze swithchami dogadac i musialem recznie na switchu ustawiac 100fdx... co do soho tx... normalna prosta sieciowka, problemow tez nie ma ? wszystko spiete do switchy hp5372xl a po pokojach officecostam 3coma (Takie male padlo) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 pytanie było czy zadziała pod linuxem, według mnie nie co do 905 to wszyscy powinni wiedzieć że to najlepsze cieciówki (w rozsądnym przedziale cenowym) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 andriu zadziała pod linuxem zadziala.... nawet pod macos zadziala. zciachowalo mi slowo pie_rdo_ly bleee ;) dodatkowym atutem 905C w przeciwienstwie do B jest bardzo obnizony pobor pradu w stosunku do starego modelu.. tak bardzo ze 905C w laptopach siedzi jako 920 Ale 3com chyba wychodzi z produkcji wlasnych NIC'ow - 905 to ostatni model jaki wiem ze jest jeszcze 3coma 905C, takze 980 oraz 990 we wszystkich wersjach, teraz 940 - to w sumie oparte sa na chipach broadcom'a... a z broadcomami tez nie mam problemow (nie liczac tego ze pod freebsda jakis czas temu nie mialem sterow do broadcomow ;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekF Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 pmp: Sam fakt, że nie napotkałeś z nimi problemów, nie upoważnia Cię do wydawania osądów, czy coś jest <span style="color:red;">[ciach!]</span>łą, czy nie... Fakt, że nie masz wypadku samochodowego nie upoważnia Cię do uznawania za <span style="color:red;">[ciach!]</span>łę faktu, że takie wypadki się zdarzają... Mogę Cię zapewnić że nie tylko ja i nie tylko w tym kraju miałem problemy z tymi kartami. Polecam głębszy research przed wydawaniem osądów. Pragnę też zauważyć, że nie zanegowałem kompletnie tych kart, a tylko zasugerowałem ich gruntowne przetestowanie. Wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 U mnie linux i freebsd wykryły o ile pamietam realteca jak i 3com'a :/ Realteka mandrake na 100% bo pamietam jak korzystałem w nim z netu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...