maateusz1 Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) Posiadam taki zestaw amd fx 8350 black edition + chłodzenie fortis 3 gigabyte radeon r9 290 windforce oc kingston hyperX 2x 4GB 1800 mhz wd black 500GB silentium pc vero l1 600w mam obecnie płytę msi 970a g43 ale bardzo mocno grzeje się sekcja zasilania co powoduje retart komputera, wiatraczki dodatkowe na wiele nie pomagły, więc postanowiłem kupić nową . Edytowane 24 Marca 2016 przez maateusz1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) Może w takiej sytuacji od razu zmień procek na Intela. Połączenie r9 290 z procesorem AMD sporo go ogranicza. Edytowane 24 Marca 2016 przez lukadev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2016 Jak wyżej . Odpuść sobie AMD i dołoż do Intela albo kup jakieś używane części np. I5 2300 + płyta na H61 . I5 będzie sporo lepszy niż ten FX , w dodatku chłodniejszy i mniej prądożerny . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maateusz1 Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2016 Ale ja już mam ten zestaw i tylko płytę wymieniam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) No tak, ale jak wymieniasz płytę to przy okazji możesz i procesor. Reszta zostaje. FXa sprzedasz. A kopa wydajnościowego będziesz miał na prawdę dużego. Zobacz co ten FX robi z twoją kartą graficzną: http://www.purepc.pl/karty_graficzne/battlefield_hardline_test_procesorow_i_kart_graficznych?page=0,9 Edytowane 24 Marca 2016 przez lukadev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keepie Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2016 To weź Asusa M5A97, ma solidną sekcję zasilania i radiatory nad nią dzięki czemu jest dobrze chłodzona, usb 3.0 na froncie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2016 Płyta ma dość rozbudowaną sekcję, tylko że nie chłodzoną. Płyte niestety oficjalnie nie obsługuje tego cpu, nie wiem kto złożył taką konfigurację. Jeśłi działa, zostaw to co jest. Ustaw jednak w biosie Vcore ręcznie na 1,425V, tyle chyba ten procesor potrzebuje, powinno to poprawić sytuację. Obstawiam, że płyta podaje za wysokie Vcore i stąd problemy. Warto też zaktualizować bios, możliwe, że ten procesor będzie wpisany do najnowszego biosu, mimo, że nie jest na liście. Na pewno nie warto wydawać 550 zł na płytę dla tego cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2016 http://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-970a-g-3-1-am3-ddr3-sata3-usb-3-1-atx-90-mxb0z0-a0uayz-846349/ może jeszcze ta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...