Skocz do zawartości
maateusz1

Płyta główna do 550 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam taki zestaw

amd fx 8350 black edition + chłodzenie fortis 3

gigabyte radeon r9 290 windforce oc

kingston hyperX 2x 4GB 1800 mhz

wd black 500GB

silentium pc vero l1 600w

mam obecnie płytę msi 970a g43 ale bardzo mocno grzeje się sekcja zasilania co powoduje retart komputera, wiatraczki dodatkowe na wiele nie pomagły, więc postanowiłem kupić nową .

Edytowane przez maateusz1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ale jak wymieniasz płytę to przy okazji możesz i procesor. Reszta zostaje. FXa sprzedasz. A kopa wydajnościowego będziesz miał na prawdę dużego.

Zobacz co ten FX robi z twoją kartą graficzną:

http://www.purepc.pl/karty_graficzne/battlefield_hardline_test_procesorow_i_kart_graficznych?page=0,9

Edytowane przez lukadev

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta ma dość rozbudowaną sekcję, tylko że nie chłodzoną. 

Płyte niestety oficjalnie nie obsługuje tego cpu, nie wiem kto złożył taką konfigurację.

Jeśłi działa, zostaw to co jest. Ustaw jednak w biosie Vcore ręcznie na 1,425V, tyle chyba ten procesor potrzebuje, powinno to poprawić sytuację. Obstawiam, że płyta podaje za wysokie Vcore i stąd problemy. Warto też zaktualizować bios, możliwe, że ten procesor będzie wpisany do najnowszego biosu, mimo, że nie jest na liście.

Na pewno nie warto wydawać 550 zł na płytę dla tego cpu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi