Ikkar Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2016 Dzień dobry, po paru latach użytkowania mojego samsunga NP350V5C postanowiłem wymienić pastę termoprzewodzącą z powodu rosnących temperatur. Postępowałem według tego wideo: https://youtu.be/mQI3MdFimsM tylko nie nawaliłem tyle pasty. Złożyłem wszystko do kupy i odpalam. Słychać, że wszystko startuje normalnie -nawet słychać dźwięk po wczytaniu ekranu wyboru użytkownika, ale ekran jest czarny. Gdzieś coś nie łączy, tylko nie wiem w którym miejscu. Mógłby ktoś podać w którym miejscu na nagraniu widać to połączenie? Ewentualnie ktoś ma pomysł jaka może być inna przyczyna, że ekran nie startuje? Proszę o szybką pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2016 Na początek podłącz zewnętrzny ekran i sprawdź czy tam pokaże się obraz. Nie ma co grzebać w kablach, jeśli problem może być gdzie indziej. Przewód matrycy wypina w 7:40. Nie wiem czy podświetlanie leci tą samą taśmą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ikkar Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2016 Nie miałem pod ręką akurat monitora, żeby sprawdzić. W każdym razie rozkręciłem wszystko i skręciłem jeszcze dwa razy i w końcu ruszyło. Wydaje mi się, że problem był z dwoma przewodami pod kartą sieciową. Prowadziły od mobo w kierunku prawego zawiasu. Jeden miał wygięty pin w gnieździe. Naprostowałem pęsetą. W każdym razie dziękuję za odpowiedź. PS Wiatrak wydawał niepokojące odgłosy. Wlałem do łożyska kilka kropel oleju do smarowania łańcucha i chodzi jak nówka sztuka. Polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2016 Taka reanimacja wentylatora to sztuka dla sztuki, zaraz zacznie ponownie terkotać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...