Skocz do zawartości
Ikkar

którędy przesyłany jest obraz do ekranu? Samsung NP350V5C

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

po paru latach użytkowania mojego samsunga NP350V5C postanowiłem wymienić pastę termoprzewodzącą z powodu rosnących temperatur. Postępowałem według tego wideo: https://youtu.be/mQI3MdFimsM tylko nie nawaliłem tyle pasty. Złożyłem wszystko do kupy i odpalam. Słychać, że wszystko startuje normalnie -nawet słychać dźwięk po wczytaniu ekranu wyboru użytkownika, ale ekran jest czarny. Gdzieś coś nie łączy, tylko nie wiem w którym miejscu. Mógłby ktoś podać w którym miejscu na nagraniu widać to połączenie? Ewentualnie ktoś ma pomysł jaka może być inna przyczyna, że ekran nie startuje? Proszę o szybką pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początek podłącz zewnętrzny ekran i sprawdź czy tam pokaże się obraz. Nie ma co grzebać w kablach, jeśli problem może być gdzie indziej.

Przewód matrycy wypina w 7:40. Nie wiem czy podświetlanie leci tą samą taśmą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie miałem pod ręką akurat monitora, żeby sprawdzić. W każdym razie rozkręciłem wszystko i skręciłem jeszcze dwa razy i w końcu ruszyło. Wydaje mi się, że problem był z dwoma przewodami pod kartą sieciową. Prowadziły od mobo w kierunku prawego zawiasu. Jeden miał wygięty pin w gnieździe. Naprostowałem pęsetą.

W każdym razie dziękuję za odpowiedź.

PS

Wiatrak wydawał niepokojące odgłosy. Wlałem do łożyska kilka kropel oleju do smarowania łańcucha i chodzi jak nówka sztuka. Polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi