Skocz do zawartości
krzypaw

Laptop 17" do biura

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, potrzebuję laptopa do biura rachunkowego, moje wymagania to matryca 17 cali, najlepiej matowa, klawiatura numeryczna, ori system win, niska cena. Laptop ma być użytkowany w biurze rachunkowym jako kolejny komputer, ma zastąpić leciwą toshibę 15 " ale w formacie 4/3. Chodzi o to żeby na ekranie mieściły się całe strony edytora tekstu, programów księgowych itp. żeby nie trzeba było przewijać stron na ekranie bo to bardzo spowalnia pracę. Jeśli chodzi o wydajność to nie będzie się przemęczał. Raz na jakiś czas będzie zabierany na szkolenia, do domu, do klienta. Powiedzmy raz na 2, 3 tygodnie, więc mobilność nie jest priorytetem. Wypatrzyłem taniego laptopa z procesorem amd A6-6310 i tu moje główne pytanie czy amd daje radę w laptoach. Moje doświadczenia z amd zatrzymało się na E1 i to była tragedia, jeśli chodzi o wydajnoś, energochłoność itp. Doradżcie mi jak jest teraz , czy dalej jest to taka poracha??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj kwotę...

Skoro masz takie wymagania a nie inne to nie zastanawiałeś się nad zwykłym 14/15" laptopem i jakimkolwiek monitorze? Będzie to na pewno 10x wygodniejsze rozwiązanie a nie przepłacisz za słaby laptop (niestety za 17" płacisz sporo więcej za taką samą specyfikację względem 15", a i tych jest bardzo mało na rynku).

Zastanów się ;) Kumpel też się upierał nad takim 17" do biura i skończyło się na 14" poleasingowym Dellu + stacja dokująca + monitor 24" za 400zł ;) Cała zabaw to koszt ok 2000zł, a masz spory monitor (nie męczysz wzroku) + przenośny Dell 14" z i5/8GB RAM/120GB SSD+ stacja dokująca z klawiaturą i myszką. Zyskujesz przenośne biuro tak jak chcesz i nie męczysz się na laptopie, tylko pracujesz na "stacjonrace" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały problem jest z tym że żona uparła się na laptopa, kobiecie nie wytłumaczysz ;-], poza tym jeśli ma być monitor to nie bardzo to widzę, mało miejsca na biurku., 

Bardzo proszę o opinie na temat mobilnych procesorów amd. Jak jest z baterią, wydajnością, itp. Konkretnie amd A6-6310??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 26.03.2016 o 21:46, krzypaw napisał(a):

Cały problem jest z tym że żona uparła się na laptopa, kobiecie nie wytłumaczysz ;-], poza tym jeśli ma być monitor to nie bardzo to widzę, mało miejsca na biurku., 

Bardzo proszę o opinie na temat mobilnych procesorów amd. Jak jest z baterią, wydajnością, itp. Konkretnie amd A6-6310??

W dniu 27.03.2016 o 00:37, Bonusso3 napisał(a):

Notebokcheck.pl znam i tam zajrzałem na początek w poszukiwaniu testów lapków, bo w rankingu to chyba nie znajdę odpowiedzi na moje pytania??

Nie szukam mega wydajności bo nie o to mi chodzi. Tak jak pisałem stare amd żarły baterie, były głośne, grzały się, przy wydajności w odniesieniu do intela żałosnej. 

Może ktoś ma takiego lapka, użytkował ?? Może się wypowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi