BilewAxe Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2016 Cześć, jestem nowy na forum i przepraszam jeśli źle zinterpretowałem regulamin. Mam jednak dość ważne pytanie. Otóż wiem że w okresie wakacyjnym na rynku pojawią się nowe modele kart graficznych a nieco później procesorów i zastanawiałem się czy będzie wtedy miała obniżka cen starszego sprzętu. Czy w ogóle istnieje taka możliwość czy producenci raczej nie zdecydują się na duże obniżki? Mam zamiar złożyć komputer za 3200 do maksymalnie 3500 zł do grania i chciałem najpierw spytać kogoś kto jest obeznany w temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2016 Nie ma sensu czekać. Kartę graficzną najwyżej odsprzedasz i kupisz nową, ale podejrzewam, że w tej cenie co chcesz złożyć, GPU raczej będzie droższe i nie spodziewam się, żeby nowe były w cenach obecnych GTX 970-ek czy R9 390-ek, a na taki zestaw nastawiasz się i raczej bez OC, chyba, że na razie kupisz GPU klasy GTX 960 lub R9 380. Skoki w dół dolara raczej nie przewiduję, ale to zawsze wróżenie z fusów, tym bardziej, że nowe zawsze obarczone jest podatkiem od nowości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2016 Czekać, zdecydowanie czekać. Najpierw na premierę nowych układów graficznych, później na premierę układy z twojego przedziału cenowego. Następnie na normalizację cen. W tym czasie już blisko będą nowe procesory, czekać na procesory, potem aż ceny osiągną znośny poziom. Ooo..., dolar podrożał. Czekać na spadek kursu dolara. Oj, już długo czekasz, mogłeś tyle czekać? to ten komputer nie jest ci raczej potrzebny. Zastanów się czy nie potrafisz lepiej spożytkować tych pieniędzy. W międzyczasie dochodzą ci jeszcze poślizgi / opóźnienia premier ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BilewAxe Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2016 Dziekuję za odpowiedzi :) komputer złożę zatem czym prędzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...