lyft Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2016 (edytowane) Witajcie, składam po taniości komputer dla taty. Znalazłem e8400 z mobo i 4gb ram za 150 złotych. Mobo posiada zintegrowaną grafę NVIDIA GeForce7050. Czy wystarczy ona do neta, ewentualnie filmów YT w FullHD? Ewentualnie jaką tanią kartę polecicie do tak prostego zadania? Chciałbym na kompie zainstalować Win10. Edytowane 31 Marca 2016 przez lyft Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2016 Ja nie ryzykowałbym takiego zestawu. Wolałbym kupić coś na intelu. W rumie to taki sobie biznes. Stówkę drożej możesz mieć całego kompa z W7. Pewnie da się znaleźć inne, podobne oferty. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maker3 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2016 Ta seria nie już sterowników nawet do win8, nie mówiąc o 10. Z tanich kart z allegro to Radeon HD3450 albo HD3470. Chyba po 10zl chodziły. Sterowniki dla Win10 mają prosto z Windows Update, na stronie AMD ich nie znajdziesz. Wysłano z Lumia 920 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyft Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2016 (edytowane) @Klaus, dziękuję za odpowiedź, ale niestety części już zamówiłem. Resztę podzespołów na szczęście już mam. @maker3, dzięki za wskazanie problemu ze sterownikami. Faktycznie muszę znaleźć jakąś kartę graficzną. Budżet załóżmy 30-40 złotych. Czy możesz polecić coś używanego z wyjściem najlepiej DVI? Dobrze by było, żeby karta posiadała pasywne chłodzenie - czyli nie musi być wydajna. EDIT: Oczywiście PCIE EDIT2: Znalazłem w rozsądnej cenie HD2400. Jego wsparcie kończy się na Win8, ale czy to będzie podobna historia jak z wymienionymi wcześniej kartami, czyli, że przez Windows Update się zainstaluje? Edytowane 1 Kwietnia 2016 przez lyft Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Kupując niesłychane trupy pokroju HD2400 ryzykujesz problemami z nieoczekiwanych powodów w nieoczekiwanych momentach. Jakiegoś HD4770 albo HD5450 nie da się znaleźć za półdarmo? 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazdaris Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Też jestem za intelem jednak solidne są i bardziej wydajne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...