Skocz do zawartości
AiXen

Problem z Acer Extensa 3001WLMi

Rekomendowane odpowiedzi

Jest to już dziadek, ale bardzo mi zależy na naprawie tego sprzętu. Nie daje rady odczytać płyty z systemem, do trybu awaryjnego też nie da rady wejść ze względu na bluescreen. Co prawda jest już wgrany system windows XP, jednakże nie jest aktywowany i nawet jak uruchomi się komputer to cały czas wyskakuje komunikat o wprowadzeniu kluczu produktu.Nawet jak go wprowadzę, to nic to nie daje, mimo, że mam oryginalny system.. Da radę go jeszcze jakoś uratować?

Aby zobaczyć, jak to mniej więcej wygląda, możecie włączyć filmik, który nagrałem. Wszelka pomoc mile widziana :).

https://youtu.be/I-G79q33LrE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jaką tam masz konfigurację ale to wygląda jakby grafika padła. To jest ten rocznik gdzie grafika była w czipsecie, więc na moje oko bez wymiany płyty się nie obejdzie. Ew. możesz zobaczyć czy RAM nie jest walnięty bo to też może być powiązane. Tylko czy to się opłaca wymieniać to wątpię, bo za 300-400zł kupisz coś na C2D/3-4GB RAM itp ;)

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jaką tam masz konfigurację ale to wygląda jakby grafika padła. To jest ten rocznik gdzie grafika była w czipsecie, więc na moje oko bez wymiany płyty się nie obejdzie. Ew. możesz zobaczyć czy RAM nie jest walnięty bo to też może być powiązane. Tylko czy to się opłaca wymieniać to wątpię, bo za 300-400zł kupisz coś na C2D/3-4GB RAM itp ;)

Nie ma co kombinować. W takim razie to by było na tyle, post można usunąć, bądź zamknąć :). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi