Filip1512 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 (edytowane) Hej, mam zamiar kupić nowy zasilacz (obecnie mam XFX TS550W). Będę po prostu potrzebował "trochę" więcej mocy, rozważam bardziej nad 650W w cenie 350zł~. Oczywiście mocna linia 12V (będę miał zamiar kręcić CPU i GPU). Pomysły? //edit Najlepiej płaskie i modularne okablowanie. Jeżeli uważacie, że ta konfiguracja nie potrzebuje aż takiej mocy zasilacza, to może być nawet 600W, byleby było takie okablowanie i nie był głośny. Edytowane 11 Kwietnia 2016 przez Filip1512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dooku655 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Jaki masz aktualnie setup. Jeśli nie planujesz multi gpu, to niewiele konfiguracji będzie przekraczać możliwości XFX TS550W. Mało tego ciężko będzie Ci znaleźć coś nowego 650+ w okolicach 350zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 (edytowane) Jak nie bawisz się w SLI lub nie posiadasz jakiejs starszej platfformy to zasilacz spokojnie wystarczy. Na upartego jednak: http://www.morele.net/zasilacz-cooler-master-g650m-650w-modularny-80-bronze-rs-650-amaa-b1-629139/ http://www.morele.net/zasilacz-xfx-xxx-edition-pro-modularny-80plus-bronze-650w-p1-650x-xxb9-511076/ Dodatowe 100W Ci się raczej nie przyda. To dobry zasilacz ten co masz. Edytowane 11 Kwietnia 2016 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip1512 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 (edytowane) Moja konfiguracja: Z97X Gaming 3 i5-4690k 2x HyperX Savage 4GB CL11 2400MHz GTX260, za kilka dni GTX750Ti Palit, docelowo GPU z nowej architektury / Pascal - 1080(?) XFX TS550W Fortris HE1425 SSD + 2x HDD Nie planuje multi GPU. Zasilacz chcę zmienić głównie ze względu na jego głośność oraz bardzo sztywne kable, a i mocy IMO się więcej przyda, wole mieć bezpieczniejsze 100W więcej, bo kto wie czy w przyszłości nie zmienię zdania i przykładowo zachce mi się w SLI/CrossFire bawić.Zapomniałem napisać w pierwszym poscie - najlepiej płaskie i modularne okablowanie. Jeżeli uważacie, że ta konfiguracja nie potrzebuje aż takiej mocy zasilacza, to może być nawet 600W, byleby było takie okablowanie i nie był głośny. Zasilaczy jest wiele, szukać szukałem, ale bardzo słabo orientuje się w zasilaczach, bo mało modeli miałem (zaledwie kilka). Ogólnie 350zł to jest taka kwota, która by mnie zadowoliła, ale jestem w stanie wydać do 400zł. Edytowane 11 Kwietnia 2016 przez Filip1512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 A jaką masz obudowę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip1512 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Gladius M35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dooku655 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Moim skromnym zdaniem trzymaj co masz i zbieraj żeby kupić zasilacz >700w jak będziesz chciał multi gpu. Płaskie i modularne w okolicach budżetu to SilentiumPC Enduro FM1 650W (poniżej 400zł). Ja posiadam i5 760, GTX 760, 2x HDD i SSD i dobre 450w starcza. Masz naprawdę dobre PSU. Ew jak Ci się kable nie podobają pomyśl nad przedłużkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Gladius M35 Ta obudowa powinna zapewnić dobre warunki pracy zasilacza, nie masz zasilacza zamontowanego wentylatorem do góry lub zapchanego filtra? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip1512 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Ta obudowa powinna zapewnić dobre warunki pracy zasilacza, nie masz zasilacza zamontowanego wentylatorem do góry lub zapchanego filtra? Wentylatorem do dołu. Czasami po prostu słyszę (pod obciążeniem), że dochodzi do takich pulsacyjnych wibracji i jest to bardzo irytujące. Sam zasilacz jest stosunkowo nowy (mniej niż pół roku), jest czysty, filtry czyszczę na bieżąco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obijak Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Te wibracje to raczej od GTX 260,albo od boxowego chłodzenia procesora. GTX 260 bierze sporo papu , szczególnie te wersje podkrecane, chyba tyle co GTX 970. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip1512 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 (edytowane) Właśnie dźwięk (raczej) nie dobiegał z GTX260, on ma głośny wiatraczek, a ogólnie to w starym kompie nie było tego dźwięku, więc bardzo wątpliwe (dowiem się w środę/czwartek jak już 750Ti zamontuje).Nie mam boxowego chłodzenia. Edytowane 11 Kwietnia 2016 przez Filip1512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 A ten gtx 750 ti to dlaczego? Nie lepiej gtx 950? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip1512 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 (edytowane) Wolę 750Ti, chciałem się zmieścić w pewnym przedziale cenowym, bo 750Ti kupiłem z paroma innymi rzeczami jeszcze. On i tak będzie niebawem na sprzedaż. Edytowane 11 Kwietnia 2016 przez Filip1512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 750ti pobiera tak mało prądu, że większość z nich nawet nie ma nawet dodatkowego zasilania - tylko slot. IMO nie ma sensu zmiana na mocniejszy zasilacz. Docelowego Pascala nie z najwyższej, drogiej półki doczekasz się dopiero w nowym roku, kiedy to zniknie podatek od nowości i dopiero warto będzie kupować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip1512 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Tu nie chodzi o wybór zasilacza pod 750Ti... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nemayu Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 (edytowane) Wentylatory przy konkretnych prędkościach mogą wydawać "pulsacyjne wibracje"(np. 700RPM powoduje buczenie wentylatora, a jego prędkość w stresie waha się pomiędzy 650-700RPM albo 700-750RPM) Ustaw wszystkie wentylatory na sztywno na konkretne RPM(takie żeby pod obciążeniem było ok) i sprawdź czy dźwięk się pojawił. Jeśli nie to korzystaj z PC i sprawdź czy pod obciążeniem dźwięk się pojawi. Jeśli dźwięk mimo wszystko się pojawi to rzeczywiście może być wentylator w zasilaczu albo piszczące cewki/kondensator, a wtedy nie zaszkodzi po prostu zareklamować zasilacz. Co do cichych zasilaczy. Najcichsze co możesz kupić w tej cenie to Corsair RM550X lub dopłacić do RM650X (Kable są giętkie, ale na końcu każdego jest duże zgrubienie, którego nie da się zgiąć) lub olać gwarancję i wymienić wentylator w zasilaczu jeśli to wina wentylatora albo chociaż obrócić zasilacz o 180 stopni, może pomoże. Edytowane 11 Kwietnia 2016 przez Nemayu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...