Addeek Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Prosze o odpowiedz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Najprościej to termometrem. Drugi sposób to S.M.A.R.T. Instalujesz speedfana i tam masz zakładke S.M.A.R.T i są parametry dyku. Tylko nie działa to do wszystkich dysków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Najprościej to termometrem. Drugi sposób to S.M.A.R.T. Instalujesz speedfana i tam masz zakładke S.M.A.R.T i są parametry dyku. Tylko nie działa to do wszystkich dysków. Dobrze mowi dac mu piwa 8) Np SMART z mojego Samsuna SV4084H musi byc jakis wybrakowany bo temperatury nie podaje :( Ale nic to wazne ze dobrze chodzi :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Addeek Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 jaki SMART jaki SPEEDFAN ??? O co w tym chodzi ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 . Tylko nie działa to do wszystkich dysków. i nie dziala pod wsystkimi plytami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Najprościej to termometrem. Drugi sposób to S.M.A.R.T. Instalujesz speedfana i tam masz zakładke S.M.A.R.T i są parametry dyku. Tylko nie działa to do wszystkich dysków. Dobrze mowi dac mu piwa 8) Np SMART z mojego Samsuna SV4084H musi byc jakis wybrakowany bo temperatury nie podaje :( Ale nic to wazne ze dobrze chodzi :twisted: W moim SV3064D też nie podaje, to chyba jest normalne. PS. Jeszcze tego browara nie dostałem :? czekam 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 jaki SMART jaki SPEEDFAN ??? O co w tym chodzi ??? W BIOS musisz wlaczyc S.M.A.R.T. for Hard Disks (Enable) oraz sciagnac program http://www.almico.com/speedfan.php Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 jaki SMART jaki SPEEDFAN ??? O co w tym chodzi ???Masz tu link do tego programu: http://www.almico.com/speedfan405.exe A smart to jest taka funkcja co monitoruje prace dysku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 jaki SMART jaki SPEEDFAN ??? O co w tym chodzi ??? wejdz na extremepc.pl i sciagnij se speed fana (taki program :P ) zaintsalooj i wejdz wzakalldke s.m.a.r.t. tam bedziesz mial podana temp dysq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeNeK Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 a ja mam na plycie dodatkowe gniazdo na czujniczek i moge sprawdzic temp czego chce (o ile kabel stracza :P ) pozatym mam s.m.a.r.t'a i loozik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 ta mi wyswietla ciagle ze mam 50C na dysku :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 ta mi wyswietla ciagle ze mam 50C na dysku :-) Widocznie tak masz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 ta mi wyswietla ciagle ze mam 50C na dysku :-) Dużo ,a słyszałem że Maxtory tak się nie grzeją. Ja na BIV mam 37 max :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Ja na MAXTRORU D740x ata 133 mam wg speedfana 80* :lol:, a w rzyczywistości dysk jest ledwo letni ! :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Moj znajomy ma Maxtora 40gb 7200rpm (nie wiem ktory to dokladnie) i 60C mial na nim :) dodal wiatraki i ma juz normalnie ponizej 40C. Dysk byl goracy wiec nie byl to blad pomiaru. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 ja mam tez szajsnga i mam w nim S.M.A.R.T-a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 ja mam tez szajsnga i mam w nim S.M.A.R.T-aNo ja niby tez mam S.M.A.R.T'a ale bez parametru o temperaturze... :roll: Reszta jest oki... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 ja mam tez szajsnga i mam w nim S.M.A.R.T-aNo ja niby tez mam S.M.A.R.T'a ale bez parametru o temperaturze... :roll: Reszta jest oki... 8)No to tak jak ja. I to mnie troszke wkurza. W tych pierwszych to troche nie pomyśleli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...