p.august Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Witam, chodzi o laptop DELL z Radeon HD 5650 i TV Sony połączone na stałe kablem HDMI. Jeśli laptop jest włączony, a TV wyłączony -> po włączeniu TV ekran laptopa automatycznie jest przełączany na TV - jak to wyłączyć? W ustawieniach AMD ekranów (Windows 10) nie znalazłem odpowiedniego "haczyka" W Windows 7 (sterowniki ATI z 2010) tego nie miałem i nadal chciałbym "rządzić ekranami" Jest to uciążliwe, bo muszę w TV przełączać na wejście HDMI (aby widzieć laptopa) i przełączać z powrotem na ekran laptopa (Windows+P)Dzięki za pomoc! Win10 - AMD (nowe ATI) Win7 - ATI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Wciśnij na klawiaturze 'windows'+P - powinno Ci się wyświetlić okno wyboru trybu pracy ekranów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.august Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2016 W ten sposób przełączam z powrotem na laptopa, a chodzi o to, aby po włączeniu TV ekran laptopa NIE BYŁ automatycznie przełączany na TV. Co odhaczyć/zahaczyć w ustawieniach AMD, aby to automatyczne przełączanie wyłączyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2016 U mnie pamięta zawsze ostatnie ustawienie, więc myślałem, że u Ciebie właśnie taki jest problem. Który ekran Ci się wyświetla jako główny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.august Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Główny jest laptop. Jeszcze raz... Robię coś na laptopie przy wyłączonym TV i nagle żona włącza TV i ekran w laptopie znika. Karta wykrywa nowy ekran (TV) i przełącza na TV - chciałbym to automatyczne przełączanie wyłączyć w ustawieniach karty (przełącza karta, a nie windows). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...