htpzom Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Kupiłem nowy komputer: Intel Core 85 6600k Asus z170 pro gaming Asus r9 380X 4 gg Cooler master g550m Crucial ballistix 2x4gb W"włączyłem i na monitorze jest napisane brak sygnału ale dzień wcześniej włączyłem na zintegrowanej i wszystko chodziło wina nie leży po stronie monitora bo kuzyna komp normalnie odpala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 A gdzie podpięty kabel z monitora? Do karty, czy płyty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
htpzom Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Próbowałem i tak i tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Sam składałeś czy kupiony gotowy? Zasilanie karty graf. podłączone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
htpzom Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Sam składalem. Tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 No to karta do innego slotu na próbę, a jak nie zadziała to na gwarę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
htpzom Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 W innym się nie miesci:p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 A co tam jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
htpzom Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Pudełko na dyski hdd ( nie do wyjęcia) obudowa Zalman z3 plus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Jakoś musisz spróbować odpalić tę kartę, jak nie u siebie to u kogoś. Jest prawdopodobne, że jest trupem, ale nie jest to pewne. Ta płyta ma 3 sloty, trzeci z kolei przez zasilacz jest blokowany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
htpzom Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 2 są blokowane Ale diody na karcie się swieca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Raczej chodzi o to, że koszyk na dyski przeszkadza - karta za długa. Można wyciągnąć płytę z obudowy i podłączyć. Rozumiem, że diody świecą się na zielono? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
htpzom Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Na bialo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 (edytowane) Może źle siedzi w porcie, albo jakiś paproch się dostał - wyciągnij kartę i dmuchnij w port. Możesz od razu sprawdzić czy piny w porcie są proste. Sam port może by uszkodzony dlatego warto sprawdzić na innym. Masz jakąś inną kartę, żeby sprawdzić? Edytowane 15 Kwietnia 2016 przez Leon166 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
htpzom Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Mówiłem na zintegrowanej działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 (edytowane) A zmieniles primary graphics na PCI-E w biosie..? Edytowane 15 Kwietnia 2016 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zintegrowana nie korzysta ze slotu PCIe. Wkładając inną kartę w slot PCIe wykluczysz to, że jest uwalony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 (edytowane) Zintegrowana nie korzysta ze slotu PCIe. Wkładając inną kartę w slot PCIe wykluczysz to, że jest uwalony. Z tego co ja zrozumialem to probuje korzystac z karty PCI-E, wyraznie napisal ze na integrze mu dziala wiec zakladam ze ma primary graphics ustawiona na IGPU, w takim wypadku to chyba dosc jasne ze nie bedzie sygnalu przy probie korzystania z karty w slocie PCI-E. Takze zamiast odsylac karte na gwar. jak doradza kolega wyzej zmieniaj primary graphics na PCI-E tak jak juz wspominalem. (nie wiem jak to sie dokladnie nazywa w twoim biosie, moze byc Primary Graphics albo Primary Display, cos w ten desen) Edytowane 15 Kwietnia 2016 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Ja mam na płycie Asrocka ustawione IGPU jako Primary i w najmniejszym stopniu nie przeszkadza to aby świeciły wszystkie cztery podłączone monitory, także te pod nVidię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Składałem sam, na integrze działa. Stawiam 9 do 1 na pogięte piny w podstawce cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Może monitor zamiast AUTO wykrywania sygnału jest ustawiony na tylko D-SUB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
htpzom Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2016 (edytowane) A zmieniles primary graphics na PCI-E w biosie..? bios nie odpala Z tego co ja zrozumialem to probuje korzystac z karty PCI-E, wyraznie napisal ze na integrze mu dziala wiec zakladam ze ma primary graphics ustawiona na IGPU, w takim wypadku to chyba dosc jasne ze nie bedzie sygnalu przy probie korzystania z karty w slocie PCI-E. Takze zamiast odsylac karte na gwar. jak doradza kolega wyzej zmieniaj primary graphics na PCI-E tak jak juz wspominalem. (nie wiem jak to sie dokladnie nazywa w twoim biosie, moze byc Primary Graphics albo Primary Display, cos w ten desen) ale teraz już na integrze też nie odpala : pMoże monitor zamiast AUTO wykrywania sygnału jest ustawiony na tylko D-SUB? podpinałem i pod d-suba i pod hdmi Edytowane 16 Kwietnia 2016 przez htpzom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2016 (edytowane) Zresetuj CMOS i sprobuj wejsc do biosu (monitor podpiety pod integre), jak zadziala to wtedy zrob to co wczesniej zasugerowalem. Jak dalej bedzie kicha to rzeczywiscie moze byc cos uwalone. Edytowane 16 Kwietnia 2016 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
htpzom Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zresetuj CMOS i sprobuj wejsc do biosu (monitor podpiety pod integre), jak zadziala to wtedy zrob to co wczesniej zasugerowalem. Jak dalej bedzie kicha to rzeczywiscie moze byc cos uwalone. nawet nie wchodzi do BIOSu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) nawet nie wchodzi do BIOSu Samo nie wejdzie - ty musisz wejść. Zresetowanie CMOS robisz na płycie, nie w biosie - patrz instrukcja płyty, rozdział 1.6. Płyta nowa czy "z drugiej ręki'? Edytowane 17 Kwietnia 2016 przez Leon166 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
htpzom Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Nowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...