Skocz do zawartości
Mizc

Final Fantasy VII

Rekomendowane odpowiedzi

Odpaliłem ostatnio tą wyczesaną gierkę i nie mogę włączyć w niej akceleracji :( Problem polega na tym, że w konfiguracji w ramce dotyczącej opcji, jakie moja karta musi spełniać, aby dało się włączyć tryb akceleracji, jedna nie jest spełniona: "8-bit Palleted Textures" :( . Mam sprzęt jak w podpisie, Windowsa XP, DirectX 9.0a, Catalysty 3.5, a DirectX Media instalowałem te z płyt z Finalem. Czy jest jakiś spec, któremu udało się włączyć tą grę z akceleracją ?? POMOCY :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam malutki problemik z FFVII, jest on mały ale jakże denerwujący... polega on na tym, że podczas gry czcionki i niektóre paski wyglądają jakby nie były do końca wypełnione i zostają takie puste czarne miejsca jakby czcionki były poszarpane. Nie wiem czemu tak się dzieje, zmieniałem sterowniki i DirectXy i to samo... może ktoś mi pomóc?

aha, poniżej link, zaznaczyłem czerwoną obwódką jak to wygląda

http://www.winterx.piwko.pl/ff7.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj wyłączyć anti aliasign (jeśli jest włączony), aniso (też jeśli włączyłeś) albo ustawić Texel Alignment (Położenie tekseli?) w sterownikach inaczej (suwak max w prawo albo w lewo - już nie pamiętam która opcja była własciwa bo od roku mam ATI ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no więc, antialiasing jest wyłączony

co dziwne jak włącze anizo to wszystkie czcionki są OK, ale ale... podczas gry wszędzie na ekranie widać paski a dokładniej kwadraty, to pewnie dlatego że to gra '97 roku a wtedy ani widu ani słychu o anizo ani fsaa

a co do położenia tekseli to nic takiego nie ma w Detonatorach 45.23 ;-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi