Mizc Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Odpaliłem ostatnio tą wyczesaną gierkę i nie mogę włączyć w niej akceleracji :( Problem polega na tym, że w konfiguracji w ramce dotyczącej opcji, jakie moja karta musi spełniać, aby dało się włączyć tryb akceleracji, jedna nie jest spełniona: "8-bit Palleted Textures" :( . Mam sprzęt jak w podpisie, Windowsa XP, DirectX 9.0a, Catalysty 3.5, a DirectX Media instalowałem te z płyt z Finalem. Czy jest jakiś spec, któremu udało się włączyć tą grę z akceleracją ?? POMOCY :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kod Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Gralem w Finala dosc dawno ale z tego co pamietam akceleracja jest tylko podczas walk,poszukaj moze wyszedl jakis patch.pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Albo sprobuj urzyc jakieos programu emulujacego 3dfx - nie wiem czy pomoze bo w gre nigdy nie gralem, ale w starych grach czesto pomaga... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metheor Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Witam Istnieje jeszcze jedna możliwość, trzeba sciagnać specjalny patch, można go sciągnać ze strony http://www.ff.gex.pl/Final7/index.htm tam jest tez instrukcja użycia dla kart ATI i nVidia. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Metheor, DZIĘKI Ci, Mistrzu :!: Oby Cię za pomoc natura wieloma dziećmi obdarowała :D Patch z tej stronki działa idealnie, btw. za je bista stronka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metheor Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Witam :) Ciesze sie ze mogłem pomóc ( w razie jakis kłopotów z FF VII prosze pisac ) Pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Witam Mam malutki problemik z FFVII, jest on mały ale jakże denerwujący... polega on na tym, że podczas gry czcionki i niektóre paski wyglądają jakby nie były do końca wypełnione i zostają takie puste czarne miejsca jakby czcionki były poszarpane. Nie wiem czemu tak się dzieje, zmieniałem sterowniki i DirectXy i to samo... może ktoś mi pomóc? aha, poniżej link, zaznaczyłem czerwoną obwódką jak to wygląda http://www.winterx.piwko.pl/ff7.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Spróbuj wyłączyć anti aliasign (jeśli jest włączony), aniso (też jeśli włączyłeś) albo ustawić Texel Alignment (Położenie tekseli?) w sterownikach inaczej (suwak max w prawo albo w lewo - już nie pamiętam która opcja była własciwa bo od roku mam ATI ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 no więc, antialiasing jest wyłączony co dziwne jak włącze anizo to wszystkie czcionki są OK, ale ale... podczas gry wszędzie na ekranie widać paski a dokładniej kwadraty, to pewnie dlatego że to gra '97 roku a wtedy ani widu ani słychu o anizo ani fsaa a co do położenia tekseli to nic takiego nie ma w Detonatorach 45.23 ;-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 Jak w sterownikach nie ma to spróbuj jakimś tweakerem - to właśnie pomagało na te kwadraty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...