kojoT Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam. Zainstalowałem ostatnio SVP aby konwertował filmy do 60 fps. I to działa, natomiast jakość jest tragiczna. Film zajmujący 30gb w FHD wygląda tak: http://i66.tinypic.com/24qn8fl.jpg Obrazek zmniejszony przez hoster ale jakość oddaje jak to wygląda. Identycznie jest z innymi filmami. Miałem wcześniej SVP na starym systemie i nie było tego problemu. W samym svp jakość jest ustawiona na maxa, więc sądzę, że to wina jakiegoś kodeka. Możecie mi podpowiedzieć co zmienić, żeby odzyskać jakość adekwatną do wagi pliku? Pozdrawiam! Aha. Player MPC-HC 32bit ale nawet na windowsowym teraz wygląda tak samo. Edytowane 21 Kwietnia 2016 przez kojoT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Jak na starym było ok... i podejrzewasz kodeki ... Wypróbuj np VLC lub KMPLayer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojoT Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 W vlc jakość lepsza, choć wydaje mi się że nie na 100%, w każdym razie nie działa SVP więc odpada. Piszę, że kwestia kodeków, bo przy instalacji svp instaluje się też sporo innych rzeczy obsługujących video i podejrzewam to w nich tkwi wina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Jak tam nic na tym screenie nie widzę , dla mnie wygląda to normalnie . Co do problemu - może coś pomieszane z ustawieniami lub samymi enkoderami . Usuń wszystkie kodeki jakie masz w systemie , zainstaluj ( lub zostaw ) tylko enkoder który używasz w SVP i sprawdź potem . Potem test odtwarzania - wspomniany VLC lub Kodi ( dawne XBMC ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojoT Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Odinstalowałem wszystkie kodeki ręcznie. Zainstalowałem svp ponownie. Obraz o wiele lepszy ale svp nie działało:/ Zainstalowałem więc mpc w wersji 32bity i się znowu skaszaniło. Odinstalowałem ponownie, zainstalowałem i znowu lipa. Przy kolejnym razie wszystko działa i wygląda dobrze:) Dla @reyden, teraz zobacz różnicę! http://oi67.tinypic.com/vded01.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...