Skocz do zawartości
Shangri_La

komorkowcy?

Jakiej firmy masz telefon komorkowy?  

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiej firmy masz telefon komorkowy?

• Nokia
      55
    • Ericsson
      13
    • Sony
      3
    • Alcatel
      5
    • Motorola
      5
    • Siemens
      29
    • inny
      8
    • nie mam
      16

Rekomendowane odpowiedzi

Soniakcza mialem J5 , Nokijke 3310 , Simensa C25 ,Motorolke 3888 , Alcatela OTdb , Motorole CD160.

Chyba tyle obecnie nie mam zadnego bo mnie to juz nie jara i za duze rachunki przychodzily.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam S45 i MT50 GPRS Java i WAP rządzi Jeśli nokia w wersji 6310i będzie dostępna, to się chyba zdecyduję... Choć najbardziej pasowałby mi Siemens SL45 gdyby miał GPRS i możliwość przegrywania plików via USB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualnie najczesciej uzywam Nokii 6210. Model mocno srednio udany - razi telepiaca bateria i awaryjnosc. In plus dobrze dzialajaca irda (spokojnie 3 metry).W momencie gdy go kupowalem byl bezkonkurencyjny bo jako jedyny mial HSCSD (czesto musze korzystac z net'u w dziwnych miejscach jak sie cos z serwerem dzieje) i polski slownik T9 (sporo sms'ow leci). Po roku mam go jednak zdecydowanie dosc czas na cos z GPRSem zeby rachunki obnizyc. Tylko ze wybor nedzny wzasadzie jest z sensownych modeli tylko E// T68i i N6310(i) i od biedy ME45 siemensa.

A poprzednio hmm co tam mialem ;) Motorola Flare (95' taka wielka cegla), Siemens S3, Motorola StarTac 70 (ciagle lezy jako awaryjny telefon), Siemens S6, E// T28s, Siemens C35i, N 6150

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualnie najczesciej uzywam Nokii 6210. Model mocno srednio udany - razi telepiaca bateria i awaryjnosc. In plus dobrze dzialajaca irda (spokojnie 3 metry).W momencie gdy go kupowalem byl bezkonkurencyjny bo jako jedyny mial HSCSD (czesto musze korzystac z net'u w dziwnych miejscach jak sie cos z serwerem dzieje) i polski slownik T9 (sporo sms'ow leci). Po roku mam go jednak zdecydowanie dosc czas na cos z GPRSem zeby rachunki obnizyc. Tylko ze wybor nedzny wzasadzie jest z sensownych modeli tylko E// T68i i N6310(i) i od biedy ME45 siemensa.

A poprzednio hmm co tam mialem ;) Motorola Flare (95' taka wielka cegla), Siemens S3, Motorola StarTac 70 (ciagle lezy jako awaryjny telefon), Siemens S6, E// T28s, Siemens C35i, N 6150

Dlaczego od biedy ten Siemens? Całkiem fajny telefonik (szczególnie do GPRSu - duża prędkość transmisji) ale zależy co kto lubi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego od biedy ten Siemens? Całkiem fajny telefonik (szczególnie do GPRSu - duża prędkość transmisji) ale zależy co kto lubi...

- dosyc niewygodne przyciski

- slaba bateria

- brak Bluetooth - wprawdzie narazie jeszcze nie potrzebuje ale w planach mam wymiane palmtopa na nowszy model z bluetoothem - jednak jest to duzo wygodniejsze od irda telefon mozna miec w kieszeni i nie potrzeba miejsca zeby sie rozlozyc (wiadomo irda ruszysz kilkanascie centymetrow i juz po polaczeniu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- dosyc niewygodne przyciski

- slaba bateria

- brak Bluetooth - wprawdzie narazie jeszcze nie potrzebuje ale w planach mam wymiane palmtopa na nowszy model z bluetoothem - jednak jest to duzo wygodniejsze od irda telefon mozna miec w kieszeni i nie potrzeba miejsca zeby sie rozlozyc (wiadomo irda ruszysz kilkanascie centymetrow i juz po polaczeniu)

Fakt, że bluetootha trochę brakuje, ale moim zdaniem telefony zmieniają się (i zmienia się je) tak szybko, że nie ma co kupować czegoś na zapas. Co do klawiszy - moze małe, ale na wygodę nie można specjalnie narzekać (ale ja mam S45). Co do baterii - starcza na 3-4 dni intensywnego korzystania w zasadzie jest to aż nadto (przynajmniej dla mnie). Do Siemensów jest fajna przystawka (nie wiem czy już dostępna w Polsce) Nazywa się HomeStation. Pełni rolę interfejsu między telefonem stacjonarnym, a komórką. Wstawiasz po przyjściu do domu komórkę w tą przystawkę, komórka Ci się w tym czasie ładuje, a przystawka przełącza wszystkie rozmowy przychodzące na telefon stacjonarny. Podobnie jak dzwonisz ze stacjonarnego na komórkę, to idzie to przez Twoją komórkę (taniej) a nie przez linię stacjonarną. Fajna sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, że bluetootha trochę brakuje, ale moim zdaniem telefony zmieniają się  (i zmienia się je) tak szybko, że nie ma co kupować czegoś na zapas. Co do klawiszy - moze małe, ale na wygodę nie można specjalnie narzekać (ale ja mam S45). Co do baterii - starcza na 3-4 dni intensywnego korzystania w zasadzie jest to aż nadto (przynajmniej dla mnie).  Do Siemensów jest fajna przystawka (nie wiem czy już dostępna w Polsce) Nazywa się HomeStation. Pełni rolę interfejsu między telefonem stacjonarnym, a komórką. Wstawiasz po przyjściu do domu komórkę w tą przystawkę, komórka Ci się w tym czasie ładuje, a przystawka przełącza wszystkie rozmowy przychodzące na telefon stacjonarny. Podobnie jak dzwonisz ze stacjonarnego na komórkę, to idzie to przez Twoją komórkę (taniej) a nie przez linię stacjonarną. Fajna sprawa.

Co do zmian - owszem zmieniaja sie ale nie jestem raczej typem pedzacym za wszystkimi zmianami - od telefonu oczekuje ze jednak jakis rok mi wytrzyma, mam jeszcze inne rzeczy na ktore lubie wydawac pieniadze ;)

bateria na 3-4 dni to stanowczo zamalo, szczegolnie biorac pod uwage ze IrDa zlopie prad jak cholera

Co do przystawki - przelaczanie - po co ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zmian - owszem zmieniaja sie ale nie jestem raczej typem pedzacym za wszystkimi zmianami - od telefonu oczekuje ze jednak jakis rok mi wytrzyma, mam jeszcze inne rzeczy na ktore lubie wydawac pieniadze ;)

bateria na 3-4 dni to stanowczo zamalo, szczegolnie biorac pod uwage ze IrDa zlopie prad jak cholera

Co do przystawki - przelaczanie - po co ;)

3-4 dni to z włączoną IRDA, budzikiem co dziennie, kilkunatoma rozmowami, korzystaniem z WAP etc. CZy mało? A co za problem podłączyć telefon do ładowarki? Mi to daje po prostu gwarancję, że nawet niewiadomo jak intensynwy dzień korzystania z telefonu wystarczy. Za to mam małe rozmiary telefonu. A z tym przełączaniem - po prostu wygoda. Odbierasz zawsze jeden telefon - domowy w domu - komórkę na zewnątrz. Nie musisz też biec do komórki jak chesz zadzwonić na komórkę. (ani o tym myśleć) po prostu dzwonisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze lepiej skorzystac z kabelka ? Ale oczywiscie sie zgadzam ze bluetooth jest wygodniejszy.

A z tym przełączaniem - po prostu wygoda. Odbierasz zawsze jeden telefon - domowy w domu - komórkę na zewnątrz. Nie musisz też biec do komórki jak chesz zadzwonić na komórkę. (ani o tym myśleć) po prostu dzwonisz.

A jest obsluga kilku linii ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nokia ostatnio tworzy taki szajs, trwałość 3310 jest poprostu śmieszna. A wygląd najnowszych modeli idealnie pasuje jako prezent dla dziecka na komunię, jak ktoś jest tak głupi żeby kupować telefon dla bachora!!!

Siemens ostatnio robi świetne telefony!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nokia ostatnio tworzy taki szajs, trwałość 3310 jest poprostu śmieszna. A wygląd najnowszych modeli idealnie pasuje jako prezent dla dziecka na komunię, jak ktoś jest tak głupi żeby kupować telefon dla bachora!!!

Ja np. nielubie nokii :) rowniez menu tak chwalonego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze lepiej skorzystac z kabelka ? Ale oczywiscie sie zgadzam ze bluetooth jest wygodniejszy.

Kabelek to nie to - szukalem wszedzie i nie znalazlem do Psiona zreszta byl by bardzo niewygodny w uzyciu bo zlacze psion ma tylko po rozlozeniu.

A jak sie chce wiele linii to sie bierze ISDN ;) Nie moge sobie wyobrazic zycia z PSTN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi