trifek Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Witam serdecznie, Mam taki zestaw: 1. obudowa Gladius M35 Pure Black 2. SilentiumPC Fortis 3 HE1425 3. 2 x Crucial 16384MB 2400MHz Ballistix Sport CL16 4. ASUS Z170 PRO GAMING 5. Intel i7-6700K 4.00GHz 8MB BOX 6. Samsung 512GB 2,5'' SATA SSD Seria 850 Pro 7. dysk twardy: Sandisk 240GB 2,5'' SATA SSD Ultra II 8. dysk twardy: WD 1TB 7200obr. 64MB BLUE 9. zasilacz: XFX Core TS 550W Chce dokupić kartę graficzna: radeon r9 nano, radeon fury (bez X) lub radeon 390. Procesor mam podkręcony do 4.5ghz. Która z tych kart uciągnie mój zasilacz bez problemu? Tylko tego NANO? Bardzo proszę o pomoc, Trifek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Nano, Fury spokojnie, do 390 wziąłbym 650W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trifek Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Wydajnościowo są to bardzo podobne karty, prawda? Lepiej chyba ten nano wziąć? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zależy. Ja wziąłbym Fury - pełnowymiarówkę, ale jak z jakiegoś powodu mini Cię kręci, to weź tą małą Nano. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trifek Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Wziąłbyś Fury czy Fury X? :) ten nano to bardziej FuryX nie? Jeden ze sklepów na "X" w którym chciałem kupić kartę napisał mi coś takiego: "W przypadku proponowanej karty Radeon R9 NANO wskaźnik poboru mocy (bazowy) to 175W. Jeżeli będzie Pan chciał podkręcać w/w kartę wskaźnik ten może osiągnąć granicę 200W. Jak to się ma do całego zestawu: Posiadany zasilacz XFX Core TS 550W posiada moc efektywną na poziomie sprawności około 82% co daje ~ 450W. Procesor Intel i7-6700K pobiera 91W (bazowy) w przypadku podkręcania również tego komponentu jest prawdopodobieństwo przekroczenia 100W. Dodając do tego pracę pamięci operacyjnej na prze-taktowaniu, dyski oraz elementy chłodzenia przy obciążeniu moc może nie być wystarczająca. Karty Nvidii są bardziej energooszczędne oraz zoptymalizowane co w efekcie daje wysoką wydajność przy niskiej temperaturze i małym poborze energii. Dlatego też serdecznie polecamy ASUS GeForce GTX980". Czyli nie bardzo mówią prawdę?;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) Na kręconym Intel Core i7-4790K 4500 MHz: http://www.purepc.pl/karty_graficzne/premierowy_test_amd_radeon_r9_fury_vs_geforce_gtx_980?page=0,16 z ASUS R9 Fury DirectCU III - 340W pobiera cały komputer testowy. A Twój zasilacz ma 528W na linii 12V. Niech zajmie się sprzedażą mięsa, acz i tu może polec. Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Czyli nie bardzo mówią prawdę? ;) Brednie niedouczonego selermastera. Nie ma pojęcia co to moc zasilacza i jak ma się do tego sprawność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Na to co piszą o zasilaczu to nie zwracaj uwagi, bo to działa tak, że moc nominalna zasilacza określa ile jest w stanie dać na wyjściu, a nie ile pobrać na wejściu. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Posiadany zasilacz XFX Core TS 550W posiada moc efektywną na poziomie sprawności około 82% co daje ~ 450W. Czyli nie bardzo mówią prawdę? ;) W X-komie takie głupoty? Tego się tak nie oblicza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trifek Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Tak, w xkomie ;) dziękuje bardzo za pomoc :) Czyli tak naprawdę pójdzie mi na tym każda karta (fury, fury nano, gf 980, gf 980ti)?:) Już myślałem ze faktycznie mam lipny zasilacz :( Jaka kartę byście wzięli (zwykłego fury, bez "x" czy tego nano)?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Tak, zasilacz sprosta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...