Skocz do zawartości
guliwer23

Jaka karte graficzna wybrać....?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich nie chce zawracac głowy tekstami typu ati vs nvidia, jestem w trakcie kupowania karty graifcznej i sam nie weim jzu co wybrac, moja konf. to :TB 1GHz 256 SDRAM i MSI KT133A i ludziska pytam sie was jaka karte do tego najlepiej kupic tak aby w pelni ja wykorzystac a nie przeplacic za cos czego i tak nie bede mogl wykorzystac ( w akcie desperacji zaczalm nawet patrzec na GF 4 MX440 co za glupota a moze jednak nie) czekam na sugestie odnosnie tego zakupu pozdrawiam wszystkich Guliwer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak ale powiedz czy mx440 bedzie ok ja mam teraz radeonka 32 ddr i przez najblizsze 1,5 roku nie chce nic zmieniac pod wzgledem grafiki co wybrac

jak masz Radeon'a 256 32MB DDR to przesiadka na GF4MX440 wiele Ci nie da.Jak juz to R9000,albo GF3Ti200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz mieć kartę przyszłościoą (1,5 roku) to nie ważne czy sprzet to wykozysta max czy nie (napewno lepiej niż mx440) w takim razie gf4ti4200 lub fx5600 lub r9100 lub r9500. Zawsze możesz zmienic proc i jeszcze zanotować wzrost wydajności a przy słabszych kartach (vide r9000 i mx440) już nie.

Polecam ti4200.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale w sumie zależy ile chcesz wydać, bo i tak najwięcej daje grafa! Ja bym polecał Ge Force FX 5600 lub Radeon 9500 (to minimum, jak chcesz dać więcej siana kupuj to na co Cię stać!) ;] Na bank to wykorzysta komp! (o ile ma AGP x4 przynajmniej :P) Nie żebym chciał reklamować się ale zajżyj do działu SPRZEDAM :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...