Skocz do zawartości
ZaiT

Laptop do 2500+- konkretne wymagania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Trochę poczytałem tu i tam i na razie zastanawiam się miedzy

a tym

Wymagania to:

- 15 cali

- bez systemu

- Będzie coś tam grane (CS GO, Heros of the storm takie bardziej sieciowe gry)

- Zastanawiam się czy wersja z normalnym dyskiem czy z SSD co będzie lepsze. Bo jeśli 240SSD to pewnie bede musiał trzymac dysk zewnetrzny.

- Dobrze by było gdyby bylo coś widać na nim konty nie najgorsze (mam dość tych dziadowskich matryc od lenovo), co do rozdzielczości to FHD i tak nie ma sensu przy tych parametrach sprzętowych chyba że w windowsie.

Potrzebny po prostu lekko gamingowy laptop do normalnego użytku. 

Edytowane przez ZaiT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcę wydać po prostu około 2500zł bo wydaje mi się że w tej cenie spełni moje oczekiwania.

Poza grami pewnie photoshop i normalne przegladanie internetu.

Co do tego SSD widzę że mozna by adapter dorzucic zamiast cd romu ale pewnie nie bedzie pasował do tego laptopa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo pewnych złych skojarzeń - obecnie niesłusznych - warto też zerknąć na markę Acer, seria V3-574G:

http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/14830144

Uzyskujemy w podobnej (2419,00 zł) kwocie dodatkowo poszycia z aluminium, podświetlenie klawiatury i mocno sprawny serwis Producenta.
Nie psuje się to bardziej niż reszta, nie ma problemów z układem chłodzenia.

Prywatnie jakość obraz delikatnie lepsza vs Asus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepszy w takim razie byłby:

ASUS R556LB-XO153D-8 i5-5200U/8GB/1TB/DVD-RW GT940M

Z dobrymi podzespołami w dobrej cenie. Wydajny, dobrze spasowany, matowa matryca. Bardzo dobra kultura pracy pod max. obciażeniem.

Ewentualnie:

Acer V3-574G i5-5200U/8GB/1000 GT940M

Obudowa wzmocniona aluminium wewnątrz i w pokrywie matrycy. Podświetlana klawiatura. Podzespoły jak wyżej ale gorsza kultura pracy od tej w asusie.

Do tego dokupić porządny dysk SSD:

Samsung 250GB 2,5'' SATA SSD Seria 850 EVO

Dopisać w uwagach do zamówienia prośbę o montaż, sklep Ci go zamontuje. Jest lepszej jakości niż te w laptopach dodawane przez sklep standardowo, tutaj bdb parametry i długa 5-letnia gwarancja.
Do ręki dostaniesz HDD z wnętrza, wrzucisz w adapterze HDD CADDY SATA w miejsce napędu optycznego albo w zew. obudowę:
ICY BOX Obudowa do dysku IB-268U3-B USB 3.0

i używać jako dysku zewnętrznego.

Z matrycą FHD matową, dla większego komfortu pracy ale mniejsza wydajność w grach w natywnej rozdzielczości:
Lenovo Z51-70 i5-5200U/8GB/1000/DVD-RW R9 M375 FHD

Matryca FHD matowa antyrefleksyjna, aluminiowe wnętrze, podświetlana klawiatura, głośniki JBL dobrej jakości. Procesor jak wyżej, grafika radeona z ubiegłego roku, na poziomie GF840M. 

Acer E5-571G i5-5200U/8GB/1000/DVD-RW/Win8 GF840M FHD

Także matryca z większą rozdzielczością, podzespoły podobnej wydajności. Pojemna bateria 6-komorowa 5000mAh dla długiej pracy bez zasilania. W cenie masz jeszcze system operacyjny oryginalny w zestawie.

Edytowane przez wmk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi